Home » AOD Pro » Knap hver anden dansker vil droppe virksomheder med svag it-sikkerhed
Knap hver anden dansker vil droppe virksomheder med svag it-sikkerhed

Knap hver anden dansker vil droppe virksomheder med svag it-sikkerhed

Share

Danskerne er det folkefærd i Europa, som oftest oplever forsøg på at få franarret personlige oplysninger på nettet. Ofte indgår navne fra kendte virksomheder, og de virksomheder er 46 procent af danskerne klar til at boykotte, viser en ny undersøgelse

Tilliden til de virksomheder, vi oftest køber produkter af, lider et gevaldigt knæk, når deres navn og logo indgår i phishing og andre former for internetsvindel. Særligt hvis det ender med, at vi deler personlige oplysninger, fx kreditkortoplysninger eller adgangskoder.

46 procent af danskerne siger, at de vil stoppe med at handle med deres foretrukne virksomheder, hvis de bliver ofre for et phishing-angreb, hvor virksomhedens brand indgår. Det er resultatet af en undersøgelse foretaget af it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast.

Til sammenligning siger blot 22 procent, at de fortsat vil handle hos virksomheder, hvis de bliver ofre for phishing, hvor virksomhedens navn er misbrugt. Derudover mener 59 procent, at virksomheder selv har ansvaret for at stoppe phishing-forsøg, hvor deres navne og logoer indgår.

Se også:  Phishing undervurderes stadig – og der er kun én løsning

”Tallene peger med al tydelighed på, at vi danskere er klar til at stille virksomheder til ansvar, hvis de ikke beskytter deres kunder. Det kan vise sig at blive et stort problem for mange virksomheder i Danmark, fordi vi ifølge tal fra EU er det folkefærd, der oftest udsættes for internetsvindel,” siger Niels Frederiksen, der er Senior Sales Engineer i Mimecast.

Phishing-mails en gang om måneden

Tallene fra EU stammer fra foråret sidste år og viser, at 45 procent af danskerne i løbet af et år har modtaget en eller flere phishing-mails. Det antal ser dog ud til at være steget ganske betragteligt i mellemtiden.

Ifølge den seneste undersøgelse fra Mimecast har 57 procent af de adspurgte inden for den seneste måned modtaget en e-mail, der har forsøgt at franarre modtageren personlige oplysninger. Derudover svarer 79 procent, at de på et tidspunkt har modtaget phishing-mails.

Se også:  Hybride arbejdspladser udfordrer it-sikkerheden

”Danskerne er generelt stærke på det digitale område, og selvom mange er gode til at spotte farerne, før det er for sent, så vil der være en betragtelig del, der falder i, når så mange modtager farlige e-mails hver eneste måned,” siger Niels Frederiksen og uddyber:

”For den enkelte handler det om at være ekstremt kritisk, når han eller hun åbner e-mailindbakken. Du kan eksempelvis spotte phishing-mails på, at de ofte indeholder grammatiske fejl, opfordrer til handling, indeholder links og vedhæftede filer, og at e-mailadressen ikke stemmer overens med virksomhedens navn.”

Han oplyser desuden, at man aldrig bør dele sine oplysninger på andres initiativ på nettet eller åbne mistænkelige filer eller links. Man kan med fordel også dobbelttjekke indholdet af uventede e-mails ved at kontakte virksomheden telefonisk.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af analysebureauet Opinium på vegne af Mimecast og bygger på svar fra 1.000 danske respondenter.


TAGS
phishing

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S