Home » Underholdning » Klumme: Fordi det er der…
Klumme: Fordi det er der…

Klumme: Fordi det er der…

Share

Skal der altid være en mening med teknologi og oplevelser?

Forleden var min hustru og jeg til middag hos nogle venner. Vi besluttede at tage en tur i samlet flok til Legoland, selvom vi ikke har et eneste barn at tage med.

Hvorfor Legoland? Vores indre barnlighed er intakt. Og så er jeg blevet ansporet af en af artiklerne i Alt om DATA. Særligt den artikel, der beskriver, hvordan Lego har sat et hold af medarbejdere til at bygge en 1:1-kopi af bilen Bugatti Chiron. Så er det lige, man spørger sig selv: Hvad er mest vanvittigt – at konstruere en bil med 1.500 hestekræfter og en tophastighed på 420 km/t eller at lave en model i fuld størrelse af Lego-klodser (uden brug af lim)?

Der er koldt på toppen

Jeg kan naturligvis ikke udelukke, at Lego har økonomiske overvejelser som begrundelse for projektet, men umiddelbart kommer jeg til at tænke på bjergbestigeren George Herbert Leigh-Mallory. Han prøvede tre gange at bestige Mount Everest. Hvis nogle spurgte ham, hvorfor han ville bestige verdens højeste bjerg, svarede han ”because it’s there”.

Citatet er blevet kaldt ”de tre berømteste ord inden for bjergbestigning”. Men de kan nok også bruges om det firma, der sætter et hold voksne mennesker til at bruge 13.438 timer på at bygge Bugatti-modellen.

At Leigh-Mallory omkom under sit sidste forsøg på at nå til tops er naturligvis trist. Men det må uvægerlig minde en om, at udbyttet ved at kravle op på toppen af et bjerg for derefter at kravle ned igen må være overskueligt. Tænk blot på Fritz Jürgensens ”Gysse-Bogen” (1843). Her kan man læse følgende betragtning: ”Drengene i Skolen løbe omkaps – Gysse bliver staaende til de komme tilbage, overveiende at han saaledes vil komme ligesaavidt som de andre med ringere Uleilighed”.

Giv pengene væk

På den anden side er der noget uimodståeligt ved folk, der gør noget – because it’s there. Thomas Alva Edison velsignede verden med et utal af opfindelser. Alexander Fleming opfandt/opdagede penicillin, hvilket forskaffede ham Nobelprisen og reddede millioner af menneskers liv.

Andrew Carnegie blev en af verdens rigeste mænd. Da han trak sig tilbage i 1901, begyndte han at forære sine penge væk til godgørende formål. Han var den første, der offentligt erklærede, at rige mennesker har en moralsk forpligtelse til at give deres penge væk. Han er berømt for citatet: ”Den, der dør i rigdom, dør i skændsel”.

Paul Allen, der sammen med Bill Gates grundlagde Microsoft, døde 15. oktober 2018. Inden han døde, nåede han at give milliarder af dollars til forskning, miljøbeskyttelse, ebola-bekæmpelse, undervisning og meget andet.

Tak for bedriften

De er nok alligevel ikke så tossede, disse energiske mennesker. Vi kan næppe undvære dem. At nytteværdien ved en modelbil, der består af over en million Lego-dele, ikke er umiddelbart indlysende, ændrer ikke på det faktum, at der er tale om en bedrift. Dem kan vi ikke få for mange af.
Og nu til Billund og lege med klodser.


DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S