Home » Printer » Kloge Åge: Sådan modtager printeren trådløse data
Kloge Åge: Sådan modtager printeren trådløse data

Kloge Åge: Sådan modtager printeren trådløse data

Share

Trådløse printere er efterhånden ganske udbredte, både på kontorer og i hjemmet. Det er smart, at hver pc ikke skal have en tilkoblet, dedikeret printer, men hvordan modtager og behandler en såkaldt Wi-Fi-printer egentlig de data, som du sender til den over det trådløse netværk?

At sende data til en printer kan foregå på flere måder: Trådløst over Wi-Fi, også kendt som LAN/WLAN-standarden 802.11, via Bluetooth eller gennem et Ethernet-kabel.

Bluetooth begrænser den trådløse brug til maksimalt 10 meter, og kabling kan være upraktisk på grund af vægge, og da kun én printer kan være på ad gangen (medmindre du bruger en switch). Wi-Fi-printere er derfor blevet det populære valg i takt med, at Wi-Fi-netværk bliver standarden i vores hjem.

Se også:  Problemer med den bærbare pc? Her er løsningerne

Data sendes til en Wi-Fi-printer med radiosignaler, som modtages af printerens indbyggede receiver.
Frekvenserne ligger på 2,4 GHz og 5 GHz, og data sendes med en hastighed på mellem 11 Mbps og 140 Mbps, alt efter typen på det Wi-Fi-netværk, du har – om din router understøtter ældre Wi-Fi-standarder som for eksempel 802.11b og 802.11g eller den seneste 802.11ax, som også er kendt som Wi-Fi 6, da det er sjette generation af standarden.

Protokol tildeler adressen

For at modtage data skal printeren lokaliseres via dens indbyggede netværksadapter og kobles på netværket, så den kan få en IP-adresse. Processen sker gennem DHCP, en forkortelse for Dynamic Host Configuration Protocol. Protokollen administrerer og tildeler IP-adresser til enheder i et netværk.

Se også:  7 ekspertråd før du køber business-projektor

Kort sagt sørger DHCP for, via netværkets router, at dine enheder er på og kan finde hinanden, også selv om en enhed har været slukket eller uden for netværkets rækkevidde. For eksempel, hvis du har haft din bærbare med på ferie.

Opsætningen sker som regel i pc’ens printer-app eller -program. Andre gange er det nok blot at tænde printeren, og fra dens menu lokalisere netværket og indtaste adgangskoden. Via IP-adressen kan enheder på samme netværk, for eksempel din smartphone eller din bærbare computer, lokalisere printeren og sende data til den.

TAGS
Kloge Åge
Tips og tricks
trådløs printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S