Home » Wearable » Smartwatches [TEST]: Klog højteknologi på armen
Smartwatches [TEST]: Klog højteknologi  på armen

Smartwatches [TEST]: Klog højteknologi på armen

Share

Smart-urene er blevet populære. Her tester vi tre vidt forskellige, men topsælgende ure. Apples ikoniske ur er oppe imod Samsungs specialstyre- system og Michael Kors’ lækre design

Salget af smart-ure boomer nu. Der er med andre ord en vis chance for, at du har eller snart køber et ”intelligent” ur. Her tester vi tre af markedets mest markante ure. Men hvad skal man generelt tænke på, før man køber?

Først og fremmest skal du tjekke, hvilket styresystem uret understøtter. Her er der normalt to muligheder: iOS og Android (Wear). Et smart-ur er ikke meget værd, hvis ikke det kan kommunikere via Bluetooth med en mobiltelefon. Hvis du har en iPhone, skal uret understøtte iOS, og har du en Android-telefon, fungerer uret fint med Android Wear (som også kan ”snakke med” nye versioner af iOS).

Se også:  Kæmpe vækst hos Huawei - på visse produkttyper

Samsung har valgt en tredje vej med styresystemet Tizen, der kan kommunikere med en Android-mobiltelefon (og i nogen grad med Apples iOS-system). Hvilke ure, der er kompatible med hvilke smartphones, er med andre ord en lidt indviklet affære. Kontrollér derfor (eller spørg om muligt i en forretning), om det ur, du har udset dig, kan kommunikere optimalt med din mobil.

Batteritiden er vigtig

Tjek batteritiden. Er den én dag, to dage eller mere? Det er irriterende at skulle oplade sit ur i tide og utide. Design kan også være vigtigt. Hvis det er noget, du går op i, er der mange ure, du vil gå i en bred bue udenom. Måske synes du, det særegne, lidt tekniske design, du får med et Apple Watch sender det helt rigtige signal.

Se også:  Dissektion: Hvad er der indeni Samsung Galaxy Watch

Det kan også være, du foretrækker den mere traditionelle formgivning, som vi kender det fra de schwei-ziske ur-varemærker. Flere og flere af de ”kloge” ure fås i det kendte armbåndsur-design.

Populære smart-ure

Smart-uret er ikke blevet den fiasko, som mange eksperter frygtede, da produkttypen dukkede op. Det globale salg fordobles hvert år – ifølge Statista.com.
2014: 5 millioner stk.
2015: 19 millioner stk.
2016: 38 millioner stk.
2017: 75 millioner stk.
2018: 141 millioner stk.


TAGS
smart-ur
Ur
Wearable

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S