Home » Andet » Så er der dømt klodser på vejen
Så er der dømt klodser på vejen

Så er der dømt klodser på vejen

Share

Har du lyst til at lave din egen superbil? Her er historien om, hvordan Lego byggede en model i fuld størrelse af Bugatti Chiron

Da Lego meddelte, at firmaets kommende luksusmodel fra Technic skulle være en Bugatti, blev vi inviteret til bilproducentens testbane i Tyskland. Ikke for at se den lille model, men derimod noget mere forbløffende: Med over en million Technic-dele har Lego lavet en Lego Bugatti Chiron i fuld størrelse. Og den kan faktisk køre.

Bilen vejer omkring 1500 kilo, og den er stort set udelukkende bygget af Technic-dele. Undtagelserne er en stålramme (til at bære al den vægt), hjul (runde dele har aldrig rigtig været noget for Lego), hydrauliske bremser, servostyring, styrtbøjle (man ved aldrig) og nogle få andre mekaniske stykker, som man faktisk ikke kan lave af plastik.

Se også:  XYZ da Vinci Nano [TEST]: Den billigste 3D-printer der dur

Det er den første Lego-kreation i denne størrelsesorden, der er lavet uden brugen af lim til at holde delene samlet. Det betyder også, at det er første gang, Lego har været nødt til at bygge bærende sektioner udelukkende med Technic. Det er endnu mere imponerende, at bilen var så kompleks, at de computersystemer, Lego normalt bruger, ikke kunne håndtere alt designarbejdet, og derfor blev hovedparten af det planlagt manuelt.

“De første svingarme blev bygget på et bord, og vi afprøvede deres egenskaber og det, de kunne holde til”, fortæller Pavel Volný, der har været ingeniør på projektet.

Tidlige skitser af hud-konceptet minder lidt om designet bag Spider-Mobile

Vi var nysgerrige efter at få at vide, hvordan teamet holdt styr på, hvordan slutresul-tatet ville se ud, når der ikke var nogen komplet planlagt model at forholde sig til. “Vi levede mere eller mindre sammen i næsten et kvart år”, siger Pavel. “Vi diskuterede sagerne ad hoc, på stedet. Vi skulle være sikre på, at alle deltagerne i teamet havde de rigtige oplysninger på det rette tidspunkt”.

Den omstændighed, at bilen skulle bære sin egen vægt udelukkende på Lego-elementer, førte til nogle komplikationer i den måde, den blev bygget på. Til at begynde med var karosseriet ikke forbundet med stålrammen på nogen fikseret måde. Det hvilede i stedet på rammen og blev holdt på plads af tyngde-kraften og en klodsstruktur, der omslutter rammen.

Så snart bilen er i ét stykke, begynder teamet at tilføje detaljer og lægge Lego-huden på.

TAGS
3D-print
Bil
Lego

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S