• Home »
  • Spil »
  • Den klassiske Commodore 64 gør comeback som billig minikonsol
Den klassiske Commodore 64 gør comeback som billig minikonsol

Den klassiske Commodore 64 gør comeback som billig minikonsol

Share

Du får de klassiske spil fra 80’erne i den nye C64 Mini, som er mindre end den originale hjemmecomputer, men bevarer det velkendte design og det ikoniske joystick 

Retro-spil er hot. Det har relanceringen af Nintendos klassiske konsoller, NES og Super Nintendo i den grad vist. Producenten har slet ikke kunne følge med efterspørgslen på de små konsoller. Allerede før lanceringen var NES Classic mini udsolgt, og har stort set været umulig at opdrive siden. Du kan læse vores test af Nintendo Classic Mini her.

Derfor kommer det ikke som den helt store overraskelse at en tilsvarende minikonsol, baseret på den ikoniske Commodore 64 nu også er på vej. Den er udformet i det klassiske keyboard-design og kommer med det velkendte joystick. Tilslutninger foregår dog ved hjælp af moderne microUSB, HDMI og USB. Og har du et fuldstørrelse tastatur kan det nemt sluttes til via USB-indgangen.

Se også:  Commodore 64 er tilbage!
Kommer næste år

Kassette-indgangen må du dog undvære, og det samme gælder de alenlange load-tider. Konsollen er fra fabrikken fyldt med et stort udvalg af de klassiske Commondore 64 spil. Du se hvilke spil, der er med og læse mere om C64 mini her.

Den amerikanske pris bliver 70 dollars, men så skal vi formentlig ikke betale mere end 600 kroner herhjemme. Præcis hvornår den kommer på markedet er endnu ikke specificeret, udover at det bliver engang i 2018.

Der har tidligere været forsøg på at genoplive Commodore 64 i forskellige afskygninger, senest som denne mini-pc.

Del denne