Home » Internet » Klassisk musik hitter hos musikstreamerne
Klassisk musik hitter hos musikstreamerne

Klassisk musik hitter hos musikstreamerne

Share

Den klassiske musik vokser lige nu fire gange så hurtigt som pop på musiktjenesten WiMP

Klassisk musik er en genre, som publikum traditionelt har nydt via CD, LP og live, men for et år siden lancerede WiMP et nyt format, der egner sig særligt godt til lytning af klassisk musik – WiMP HiFi, som giver musikstreaming i lossless lydkvalitet. Kort efter blev Morten Ernst Lassen ansat til at kuratere det klassiske indhold.

Bare et halvt år efter dette er streaming af klassisk musik hos WiMP i Danmark gået over 100% frem – en vækst, der er mere end fire gange så høj som streamingmarkedets samlede vækst. Musiktjenesten mener selv, at dette skyldes, at WiMP blandt andet kan tilbyde unikt redaktionelt indhold, kombineret med en troværdig og personlig kuratering af hele det klassiske område og leveret i markedets bedste lydkvalitet.

Se også:  Sonos stopper opdatering af gamle produkter

“Vi er naturligvis rigtig glade for, at vores brugere har taget så positivt imod vores tiltag, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi tror på at væksten vil fortsætte og kan blive endnu større. Fremgangen nu og her fortæller os, at ved bl.a. at fokusere på unikt redaktionelt indhold og anbefalinger bliver den klassiske musik tilgængelig for allerede eksisterende fans ligesom for nysgerrige sjæle, der ikke ved hvor de skal starte”, forklarer WiMPs klassiske redaktør, Morten Ernst Lassen.

Udover at fokusere på kurateringen, optimering af søgefunktionaliteten, har streamingtjenesten indledt et samarbejde med de fem danske landsdelsorkestre omkring streaming af udvalgte af orkestrenes koncerter; både som lyd og video. Et samarbejde som WiMP og orkestrene har gode forventninger omkring.

Den positive udvikling mærkes også hos bl.a. musikselskaberne, som ser store muligheder fremadrettet. Og netop streamingmarkedet, med fokus på specifikke genrer, vil være medvirkende til, at give hele markedet et løft. Adm. Direktør Casper Bengtson fra Universal Music, som er markedsledende på klassisk, udtaler:

Se også:  Nu er der gratis Spotify på Sonos

“De positive tal fra WiMP bekræfter os i, at danskernes grundlæggende interesse for og fascination af de store klassiske superstjerner som Cecilia Bartoli stadig er enorm, og den lader sig ikke slå ned af, at det bærende musikformat på få år er skiftet fra CD til download og nu til streaming. Når en stærk streamingtjeneste som WiMP tager den klassiske musik alvorligt og påtager sig opgaven at guide forbrugeren rundt i det kæmpestore tag-selv-bord af klassisk repertoire – tilmed i en god lydkvalitet – så finder musikken et helt nyt publikum.“ siger Casper Bengtson.


TAGS
klassisk
musikstreaming
TechLife
Wimp

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S