Home » Bærbar computer » Klassisk computerikon
Klassisk computerikon

Klassisk computerikon

Share

Ikonisk smuk computer med god ydelse – men det er dyrt at køre Rolls Royce

Det er snart fem år siden, at Steve Jobs hev den første MacBook Air ud af en brun kuvert, og hillemænd, hvor er der sket meget med maskinen siden da.

MacBook Air startede som en svagelig skønhed, men med sidste års modeller trådte Air ud af sin muskuløse storebror Pro’s skygge og viste sig som en maskine, der kunne mere end være køn. Den kunne også bruges til reelt arbejde med billeder og video.

Således også denne 2012-topmodel, der er blevet bestykket med den seneste aftapning af Intels i5-processor – og desuden har fået to USB 3.0-stik og et HD-videokamera til FaceTime-videoopkald. En stor fordel ved dette års Air-modeller er, at de kan opgraderes med 8 GB hukommelse. – Sidste års modeller kunne maksimalt rumme 4 GB.

Se også:  Apples nye kabel koster dig 1.149 kroner

Designet er der ikke pillet ved. Det er der stort set ikke, siden den første model blev lanceret, og denne T3’er synes da også, at det er den smukkeste bærbare computer, der nogensinde har været forbi T3-tårnet, ligesom samlekvaliteten er i superligaen. Der er intet at sætte en finger på.

Skærmen på denne 13-tommers-model er 1.440×900 pixels. Det er ikke en Retina-skærm – langtfra – men den er lys og klar med en forrygende farvegengivelse, og genskinnet er et mindre problem på Air-modellerne end på de større MacBook Pro-modeller, der lider under det glossy glaslag, der er spændt hen over skærmen.

Apple angiver batterilevetiden til syv timer, men denne T3’ers brug rakte ikke til mere end fem timer, hvilket jeg tror, er et mere reelt tal. Det er nu også godkendt.

Vi har haft fingrene i den ypperste Air-model med 1,8 GHz i5-processor, 4 gigabyte hukommelse og 256 gigabyte lagerplads, og den scorer 6.700 point i vores GeekBench 2.0-benchmark. Det er omkring en femtedel hurtigere end sidste års MacBook Air-topmodel, der toppede på 5.800 point. Mere interessant er det, at 2010-modeller scorede knap 3.000 point.

Se også:  Apple bekræfter: iPhone 12 bliver udskudt på grund af corona

De nye modeller er med andre ord mere end dobbelt så hurtige, så har du en Air, der er et par år gammel, får du virkelig noget ud af at opgradere nu.

Men selv ikke en Ferrari kører gennem T3’s synshal uden anmærkninger. Overvejer du at investere i en Air, skal du vide, at der er visse kompromiser. Maskinen har ikke noget Ethernet-stik. Vil du have kablet internet, skal du investere i en Thunderbolt-adapter. Den har heller ikke noget optisk drev, og harddiskpladsen er begrænset. Det er ikke nødvendigvis problemer, men noget, du bør have med i overvejelserne.


Apple MacBook Air 13" 2012
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AIR
Apple
macbook
macbook air
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S