Home » Underholdning » Klar til sport i sommerlandet
Klar til sport i sommerlandet

Klar til sport i sommerlandet

Share

Året 2021 er gavmildt med hensyn til sport, men du behøver ikke sidde lænket til sofaen, for der findes masser af muligheder for at tage oplevelsen med dig. Bliver du inspireret af Tour de France, kan du endda tage de gode oplevelser med på cyklen

Uanset hvilken sport du elsker, behøver du ikke nøjes med stuens tv-skærm. Sportsoplevelserne kan du tage med dig, hvad enten du og familien eller vennerne vil en tur på stranden, i skoven eller ud i haven. Sågar et ældre tv i sommerhuset, i båden eller i campingvognen kan danne rammen om din næste sportsaften.

Det primære krav for at tage fodboldkampen, dagens cykeletape eller tennisturneringen med på farten er en internetforbindelse. Du kan streame via det mobile sendenet eller ”klassisk” internet. Adgangen til det mobile netværk foregår via en mobil router med indbygget sim-kort. Sådan et kan købes hos en teleudbyder eller en forhandler af forbrugerelektronik (for eksempel Elgiganten) – og sættes op med kryptering ved hjælp af en computer, som var det en almindelig, stationær router. Husk, at flere udbydere udfaser 3G-netværket i år, så gå efter en router, der understøtter 4G (eller 5G).

Alt efter model kan du også alternativt få din smartphone til at fungere som hotspot. På for eksempel en iPhone skal du under Indstillinger > Internetdeling bestemme, hvem der må deltage på netværket, og hvad kodeordet for dem skal være. Herefter bør din iPhone optræde på listen over tilgængelige netværk, når du søger på den bærbare computer, eller hvor du nu vil se sportsudsendelsen. 

Gør det dumme tv smart

Har du et ”dumt” tv, altså et tv uden apps og internet, tilkobler du for eksempel en tv-boks som Apple TV, en såkaldt smartstick fra for eksempel Xiaomi eller Googles Chromecast. Disse modtagere anvender ofte HDMI, så tjek, at dit tv har en HDMI-port til rådighed. 

Indholdet sender du op på tv-skærmen via Wi-Fi, hvis det er tilgængeligt. Ellers anvender du førnævnte metode med mobilen som hotspot. Enheden, du anvender som modtager til tv’et, skal være på samme trådløse netværk som den smartphone, der fungerer som hotspot. Tjek i dit mobil-abonnement forbrugspriser og mængden af medfølgende data, før du streamer løs.

Se også:  De bedste produkter til sommerens sport

Sport kan også ses på alt fra bærbare pc’er til tablets og smartphones. Du skal som regel have et abonnement på den tjeneste, som viser kampen eller dagens etape. Der findes tjenester og apps som Strive, TV2 Play (Sport) og Eurosport Player. Appen DR TV er gratis, da vi alle betaler over licensen.

Udgangspunktet for en god sportsoplevelse er en klar, flimmerfri skærm. Vælg derfor en enhed med god opløsning og en stærk processor. Lyden er sjældent den bedste i bærbare enheder, så kombiner med en mobil, trådløs højttaler. Her bliver data i de fleste tilfælde overført via Bluetooth. Forbindelsen skal sættes op via enheden. 

Få storskærm til alle 

Er I flere, vil en stor skærm være lækkert. I de seneste år har tv og bærbare pc’er fået konkurrence af små, trådløse og mobile projektorer. Nu kan du følge fodboldkampen blæst op til 120” på en velegnet flade, for eksempel en væg i sommerhuset. Den eneste udfordring, du har, er et finde en vægflade, som egner sig og er stor nok.

Se også:  Guide: 5 billige tablets til sjov og hjemmeundervisning
Tag sporten med dig

Hvis du ønsker fuldstændig ro til at se en afgørende kvartfinale eller er udenfor blandt andre, som ikke lige gider høre tilskuernes brøl, når Danmark kommer foran, kan hovedtelefoner være løsningen. Vælg et sæt, hvor lyden er detaljeret, men ikke skarp. Hovedtelefoner er også velegnede til at høre livereportager via din smartphone. Er du selv i gang med at dyrke sport, for eksempel løb, er in-ear-modellen den mest praktiske, da denne type ofte sidder tæt til i øret, ikke hopper af ved fysisk aktivitet og i mange tilfælde kan tåle væsker som regn og sved. 

På farten kan du også holde dig orienteret om sportens verden med apps såsom Bold.dk, Tipsbladet.dk, LiveScore, FlashScore eller på https://sport.tv2.dk/resultater. Bruger du wear-ables til at tjekke dine egne sportsresultater, for eksempel din tur på racercyklen, kan du bruge den smarte enhed til at sætte timer på, så du ikke går glip af næste fodboldkamp eller etape i Tour de France. 

TAGS
hjemmeunderholdning
sport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S