Home » Betalingssoftware » Klar billedbehandlingen direkte i Word 2010
Klar billedbehandlingen direkte i Word 2010

Klar billedbehandlingen direkte i Word 2010

Share

I Word 2010 kan du foretage de mest almindelige billedbehandlingsopgaver direkte fra Word! Derved bliver det endnu lettere at skabe et professionelt udseende dokument, hvor billederne passer til de farve- og designvalg, du anvender i dokumentet.

Når teksten er skrevet og formateret, er det på tide at tænke på, hvordan du vil illustrere den med billeder, figurer og illustrationer.

På Indsæt-fanen finder du alle de elementer, der kan indsættes i et dokument. Du kan f.eks. indsætte tabeller, billeder, multimedieklip, figurer, diagrammer og det særlige SmartArtTM ved hjælp af knapperne i Illustrationer-gruppen.

Som noget helt nyt kan du også indsætte skærmbilleder direkte i dit Word-dokument af de programvinduer, du har åbnet på computeren, f.eks. en hjemmeside.

På Indsæt-fanen kan du også indsætte gammelkendte elementer, som tekstbokse, stort begyndelsesbogstav, såvel som sider og sideskift, hyperlinks, bogmærker, referencer, sidehoved og -fod samt sidenumre, symboler og ligninger.

Bedre billedbehandling

Håndteringen af billeder og mulighederne for at efterbehandle billederne efter de er sat ind i dokumentet, er et af de områder, hvor der er sket en stor udvikling i Word og de øvrige programmer i Office 2010.

Du indsætter et billede i dokumentet ved at klikke på Indsæt-fanen og derefter på Billed-knappen i Illustrationer-gruppen. Så åbnes Billedredigeringsværktøjerne som et fanesæt yderst til højre på Båndet.

Her kan du ændre på billedindstillingerne, efterbehandle billedet, vælge en af de mange flotte billedtypografier og tilpasse billedets placering, tekstomløb omkring billedet med videre.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 1

Efterbehandlingsfunktionerne finder du i Juster-gruppen yderst til venstre på Formater-fanen.

De omfatter muligheder for at ændre lysstyrke, kontrast og fokus på billedet ved hjælp af Korrektioner-knappen, skifte farvetema med Farver-knappen og tilføje kunstneriske effekter, som f.eks. penselstrøg og pixelering af billedet, med Kunstneriske effekter-knappen.

En anden ny billedbehandlingsfunktion på Formater-fanen, som du med garanti vil komme til at sætte stor pris på, er Fjern baggrunden-knappen midt på fanen.

Den gør det muligt at fjerne baggrunden på et billede, så f.eks. personer, bygninger eller ting på billedet kan indsættes som selvstændige objekter i dit dokument uden irriterende spor af baggrunden på billedet.

Flere muligheder med SmartArtTM

SmartArtTM blev indført i 2007-versionen af Microsoft Office og er velegnet til at omdanne f.eks. punktopstillinger til overskue-
lig grafik eller til at illustrere processer eller peppe et organisationsdigram op.

I forhold til 2007-versionen kan du nu vælge mellem endnu flere typer af SmartArtTM, ligesom tilpasningsmulighederne er forbedret.

[pt id=’2010911′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”SmartArtTM gør det nemt at indsætte overskuelige og iøjnefaldende illustrationer i din tekst.”‘]

SmartArtTM gør det nemt at indsætte overskuelige og iøjnefaldende illustrationer i din tekst.

Indsæt skærmbilleder

Det er blevet nemmere at skrive brugsanvisninger eller dokumentere supportspørgsmål til de programmer, du arbejder med. Du kan nemlig indsætte skærmbilleder af alle åbne programvinduer direkte i dit dokument.

Det gøres ved at vælge Indsæt-fanen | Skærmbillede-knappen og derefter vælge det program i Skærmbillede-galleriet, du vil indsætte et skærmbillede af.

Skærmbilledet kommer til at se ud, sådan som programvinduet ser ud, når du klikker på Skærmbillede-knappen.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 2

Ved hjælp af Korrektioner-, Farver- og Kunstneriske effekter-knapperne på Format-fanen, kan du udføre de mest almindelige efterbehandlingsopgaver på dine billeder uden brug af andre programmer. Du kan tilmed fjerne baggrunden i billederne!

1. Foretag billedkorrektioner

Så snart du har markeret et billede i dit dokument, åbnes Billedværktøjerne som en kontekstafhængig fane yderst til højre i Båndet. På Formater-fanen finder du Korrektioner-knappen yderst til venstre.

[pt id=’2010915′ size=’large’ link=’file’]

 

Her kan du ændre lysstyrke, kontrast og fokusering på billedet ved hjælp af valgmulighederne i Korrektioner-galleriet.

2. Skift farvetemaet

Ved hjælp af Farver-knappen kan du ændre farveskemaet i billedet, så det f.eks. passer bedre til det farvetema, du anvender i dit dokument.

[pt id=’2010914′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan vælge mellem at ændre farvemætningen, farvetonen eller helt omfarve billedet med de fremherskende farver i dokumentets farvetema. Endelig kan du gøre billedet gennemsigtigt.

3. Tilføj kunstneriske effekter

Klikker du på Kunstneriske effekter-knappen, åbnes et galleri med forskellige effekter, du kan anvende. Du kan f.eks. konvertere billedet til en flot blyantstegning, et oliemaleri eller en mosaik.

[pt id=’2010912′ size=’large’ link=’file’]

 

Derved slipper du for at skulle åbne billedet i et tredjepartsprogram for at tilføje de ønskede effekter, før du sætter billedet ind i dokumentet.

4. Fjern baggrunden

En anden nyttig funktion, du også tidligere skulle anvende et tredjepartsprogram til, er muligheden for at fjerne baggrunden fra et billede.

[pt id=’2010913′ size=’large’ link=’file’]

 

Ved hjælp af denne funktion kan du klippe personer, bygninger eller ting ud af billedet og indsætte det som løse objekter i dit dokument, uden at baggrunden i billedet driller.


TAGS
Billedbehandling
Billedredigering
Guide
Office 2010
Tips og trick
word 2010

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S