Home » Mobiltelefon » Huawei løber snart tør for chips til deres smartphones
Huawei løber snart tør for chips til deres smartphones

Huawei løber snart tør for chips til deres smartphones

Share

Fra midten af september vil Huawei ikke længere være i stand til at producere de Kirin-processorer, som sidder i stort set alle deres smartphones. Det amerikanske handelsforbud har sat en stopper for Huaweis samarbejde med TSMC, som producerer Kirin-processorerne

Det er ikke helt nemt at være Huawei for tiden. I hvert fald ikke når det handler om at producere smartphones. Ikke nok med at de skal finde ud af at få deres mobiler til at fungere uden adgang til Google Play og øvrige apps fra Google. Nu skal de også finde en måde at producere dem uden deres egne Kirin-chips, som har været rygraden i mobilerne de seneste mange år.

De seneste stramninger fra den amerikanske regering betyder nemlig at TSMC, som producerer Kirin-processorerne (Huawei designer processorerne, men har udliciteret produktionen), ikke længere må samarbejde med Huawei. I produktionen af de halvledere, som anvendes i processorerne, indgår nemlig amerikansk teknologi, og det er ikke lovligt at sælge denne til Huawei. Heller ikke via mellemled.

Se også:  Video: Vi tester Huaweis stærke letvægtsbærbar, MateBook X
Mate 40 bliver den sidste mobil med Kirin

Under en nylig afholdt kongres for kinesisk informationsteknologi fortalte Huaweis CEO, Richard Yu, at det fra d. 15. september ikke længere vil være muligt at producere Kirin-chips. Det sidste chipsæt, der kommer i produktion er Kirin 9000. Denne processor vil blive anvendt i Mate 40-mobilerne, de næste topmobiler fra Huawei. Mobilerne vil kun blive produceret i et mindre antal, da der er grænser for hvor mange Kirin 9000 chips, der kan produceres.

Kan koste USA mange milliarder

Hvad Huawei gør herefter er uvist. Det vil ikke være umuligt at få adgang til processorer. Huawei bruger allerede chips fra MediaTek i nogle af deres billigere smartphones, men teknologien fra MediaTek er ikke på niveau med TSMCs, så selvom Huawei vælger at anvende producentens stærkeste processor, vil deres smartphones ikke kunne følge med de bedste konkurrenter.

Se også:  Huawei Freebuds Pro [TEST]: Støjreducerende earbuds med flot lyd og stærk pris

Qualcomm, den store amerikanske chipproducent, som står bag de stærke Snapdragon-processorer, er imidlertid begyndt at presse den amerikanske regering for tilladelse til at samarbejde med Huawei. Det fortæller AndroidAuthority. Producenten mener nemlig, at den amerikanske regerings forbud vil give bagslag i den forstand, at det vil kanalisere penge til konkurrerende oversøiske chipproducenter som MediaTek og eventuelt også Samsung, istedet for til amerikanske virksomheder. Det kan dreje som om helt op til otte milliarder dollars om året.


TAGS
handelskrig
Huawei
kirin
Mobilprocessor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S