Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kinesisk kameramonster med en ekstra skærm - her er Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomis nye flagskibsmobil har markedets største kamerasensor og går direkte til tops på DxOMarks liste over bedste kameramobiler. I kameraet er indbygget en lille skærm til selfies m.m.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xiaomi er kendt for prisvenlige mobiler med stærke specs. Prisvenlig kan man ikke ligefrem kalde Mi 11 Ultra. Den lander med en europæisk pris på 1199 euro, cirka 9.000 danske kroner.

Specifikationerne ér dog ret stærke. Især når det gælder kameraet.

Markedets største sensor

Mobilen er røget direkte til tops på listen over bedste smartphone-kameraer hos det anerkendte testsite DxOMark.

Det skyldes ikke mindst den helt nye Samsung GN2 sensor, som med 1/1,12" er markedets største sensor til mobilkameraer lige nu. Opløsningen er som udgangspunkt 50 MP, men kameraet er i stand til at kombinerer fire pixels til én stor 1 2,8 μm Superpixel, så man får lysstærke billeder i mørke omgivelser på 12 MP.

Et multipunkts Time-of-Flight laserfokussystem med 64 zoner skal sikre hurtigere og mere præcis fokus med et bredere synsfelt end noget andet mobilkamera på markedet.

Mi 11 Ultra har også et 48MP periskopkamera med 5x optisk zoom, 10x hybridzoom og 120x digital zoom. Dertil kommer 48MP ultra-vidvinkel med Sony IMX586-sensor, der fanger et synsfelt på 128 grader. Ved hjælp af AI minimeres forvrængning i siderne.

Alle mobilens kameraer understøtter 8K 24fps-video. Hovedkameraet har Dolby Vision og HDR10 +.

Sammen med kameraet sidder en lille OLED-skærm med always-on-funktionalitet. Den viser ikke bare tid, dato og notifikationer, men kan også fungere som monitor til selfies, så du kan udnytte det gode kamera på bagsiden til at fotografere dig selv.

Stærk skærm og lynhurtig opladning

Xiaomi Mi 11 Ultra har WQHD + skærm med 120Hz opdatering, 480Hz touch-respons, 1700 nits lysstyrke og Corning Gorilla Glass Victus.

Der er lydsystem fra Harman Kardon, baseret på en 1216P superlineær højttaler, der kan opnå markedets højeste lydstyrke og er i stand til at tilpasse sig omgivelserne for at levere optimal gengivelse.

Processoren er den nye Qualcomm Snapdragon 888, og mobilen kommer med 12 GB ram og 256 GB lager.

Både kablet og trådløs opladning kan ske ved 67W, hvilket skal give en fuld opladning af det store 5.000 mAh batteri på lidt over en halv time.

Mobilen er IP68-certifinceret og kommer i keramisk hvid og keramisk sort.

En eksakt lanceringsdato i Danmark er ikke offentliggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere