Home » Erhverv » Kineserne vil give os billige smarthphones
Kineserne vil give os billige smarthphones

Kineserne vil give os billige smarthphones

Share

Huawei gør klar til at erobre det danske mobilmarked med Android-mobiler, som i pris og kvalitet skal være konkurrenterne overlegne

Vi er vant til, at kinesisk elektronik er billigt, men vi er også vant til, at det er noget bras. Sædvanligvis er der tale om kopier af de store mærker, udført på mere eller mindre autentisk vis.

Huawei er imidlertid ikke noget kopiforetagende. Producenten er faktisk en af verdens største leverandører af mobiludstyr. Herhjemme kender vi det indtil videre bedst for småting som 3G-modemer og deslige, men det bliver der snart lavet om på. For Huawei har sat sig for at erobre det danske marked for smartphones og tablets. Det vil man gøre med Android-apparater, der ikke blot skal være billigere end de velkendte mærker, men også mindst lige så gode.

Se også:  Stor brik på plads i Huaweis app-butik - ny korttjeneste klar

Huawei beskæftiger over 100.000 ansatte på verdensplan og kan drive en billig produktion i Kina. I modsætning til den typiske Kina-producent, som vi har lært dem at kende, lægger de dog langt fra alle kræfter i den billige produktion. Næsten halvdelen er ansat til at forske samt at udvikle ny teknologi, og Huawei står derfor ikke tilbage for konkurrenterne, når det kommer til at være først med det nye.

Producenten foretager i øjeblikket et større indtog i Europa, og måske vi allerede inden jul får lov at stifte bekendtskab med dets apparater på det danske marked. Et bud på, hvad vi kan forvente, er en mobil som Huawei Vision og en tablet som Huawei Mediapad. Begge apparater er netop kommet ud på det engelske marked, og der er således en vis sandsynlighed for, at det vil blive disse produkter, der i Danmark lanceres som de første fra Huawei.

Se også:  Nu får iPad Pro tastatur med pegefelt

Huawei Vision kører Android 2.3, har 3,7″-skærm samt 1GHz Snapdragon-processor. Den måler knap 1 centimeter i tykkelsen og vejer 121 gram. Huawei Mediapad har Android 3.2 Honeycomb, 7″-skærm, 1,2GHz dual core-processor, 1,3MP kamera på fronten samt 5MP kamera på bagsiden og hdmi-port.

For ingen af apparaterne er der ligefrem tale om revolutionerende egenskaber, men ganske tidssvarende sammenlignet med andre mellemklasse Android-mobiler. Det interessante bliver således prisen. Får denne et lavere leje end sammenlignelige mobiler fra konkurrenterne, er der formentlig mange Android-glade kunder, der kan blive fristet af de kinesiske apparater.


TAGS
Huawei
smartphone
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S