Home » Transport » Ken Block tester elbils-raceren Audi RS Q e-tron
Ken Block tester elbils-raceren Audi RS Q e-tron

Ken Block tester elbils-raceren Audi RS Q e-tron

Share

Mattias Ekström indtog pladsen som instruktør på co-driver’ens plads, da Ken Block på sne og is testede hans Audi RS Q e-tron med startnummer 224

Turen under GP Ice Race in Zell am See (Østrig) var den spektakulære prototypes første optræden efter den succesfulde debut ved Dakar Rally.

Audi RS Q e-tron, der vandt 4 etapesejre i januar, var bare én af stjernerne på den iskolde bane i Zell am See. Audi Tradition havde også medbragt Audi quattro A2 Gruppe B rallybilen, der i 1983 konkurrerede i Rally Finland. Derudover vakte en DKW F 91 og en DKW Hartmann Formula V også en del opsigt.

For Ken Block var weekendens tur til Europa som et besøg i bilernes paradis. ”Omgangene i Audi RS Q e-tron var en fantastisk oplevelse, selvom bilen sandsynligvis føles mere komfortabel i ørkenen end i sneen,” fortalte Ken Block. ”Tak til Mattias Ekström, der tålmodigt forklarede mig alt om bilens specielle features.

Se også:  Denne elbil klarer over 1000 kilometer på en opladning

Nogle få minutter bag rattet var nok til at forstå fascinationen af denne bil.”

Vild acceleration

Mattias Ekström var imponeret. “Det tog kun tre sving for Ken at komme helt op i fart,” sagde svenskeren, der med en niendeplads var den mest succesfulde Audi-kører ved Dakar Rally 2022. Eventet i Østrig var også den perfekte forberedelse for Mattias Ekström før hans deltagelse i det prestigefyldte ”Race of Champions”, der blev afholdt i Nordsverige kort tid efter. Mattias Ekström måtte dog se sig slået i semifinalen af vinderen Sébastien Loeb.

Udover at teste Audi RS Q e-tron, tog Ken Block også en tur ned ad memory lane og driftede rundt på banen i en Audi quattro A2. For amerikaneren, der var inspireret af Audis rallybiler som teenager, var dette et personligt højdepunkt. ”Et sindssygt øjeblik, som jeg sent vil glemme.” Snart bliver der dog flere øjeblikke som dette med den fuldt elektriske Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, som Audi har udviklet helt eksklusivt til Ken Block, og som er inspireret af Audi Sport quattro S1. Hoonigan teamet producerer med Audi S1 Hoonitron en video, der kommer til at hedde ”Electrikhana”, og som bliver releaset i løbet af få måneder i deres ”Gymkhana” serie.

Se også:  Nu kan alle elbiler oplades med Tesla Superchargers - se priser her


TAGS
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S