Home » Sikkerhed » Kaspersky forbudt i USA – anker nu dommen
Kaspersky forbudt i USA – anker nu dommen

Kaspersky forbudt i USA – anker nu dommen

Share

Kaspersky Lab anker amerikansk forbud med virksomhedens produkter, udstedt af Department of Homeland Security. Virksomheden henviser til skade på omdømme og omsætning forårsaget af et direktiv, som er baseret på rygter, medierapportager og udokumenterede beskyldninger

Kaspersky Lab har i går offentliggjort, at de gennem den føderale domstol anker Department of Homeland Securitys direktiv, Binding Operational Directive 17-01, som forbyder føderale institutioner at bruge virksomhedens produkter.

Bygger på rygter

Kaspersky Lab anker den såkaldte Administrative Procedure Act og håndhæver deres ret til en fair rettergang. De vil udfordre direktivet, der forbyder de amerikanske myndigheder at bruge virksomhedens produkter og løsninger.

Virksomheden hævder, at Department of Homeland Securitys beslutning går imod den amerikanske forfatning og er baseret på subjektive, ikke-tekniske offentlige kilder, såsom mediehistorier der savner underbygning og ofte med anonyme kilder, selvforstærkende påstande og rygter.

Se også:  Guide: 7 tips til et sikkert hjemmekontor

Derudover mener Kasper ikke at Department of Homeland Security har givet virksomheden tilstrækkelig mulighed for at modbevise de udokumenterede beskyldninger, som danner grundlag for direktivet, og har ikke fremlagt nogen beviser for, at virksomheden har begået ulovligheder. 

Har været samarbejdsvillige

Virksomhedens villighed til at samarbejde med Department of Homeland Security har, ifølge Kaspersky, været veldokumenteret. I lyset af virksomhedens langvarige løfte om gennemsigtighed, troværdig udvikling af teknologier og ydelser og samarbejde med regeringer og it-sikkerhedsbranchen globalt om at bekæmpe cybertrusler rakte Kaspersky Lab ud til Department of Homeland Security i midten af juli og tilbød at fremlægge enhver form for information eller assistance i forbindelse med virksomheden, dens aktiviteter eller dens produkter.

Se også:  Sikkerhedstruslen mod Mac er nu dobbelt så høj som mod Windows

I midten af august bekræftede Department of Homeland Security modtagelsen af virksomhedens brev, hvor de værdsatte tilbuddet om at få information og udtrykte interesse i fremtidig kommunikation med Kaspersky Lab om sagen.

TAGS
erhverv
kaspersky
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S