Home » Sikkerhed » Kaspersky Lab blæser til global kamp mod cyberkriminalitet
Kaspersky Lab blæser til global kamp mod cyberkriminalitet

Kaspersky Lab blæser til global kamp mod cyberkriminalitet

Share

Kampen mod cyberkriminalitet er nu kommet på den geopolitiske dagsorden. I november åbnede Kaspersky Lab det første datacenter uden for Rusland som en del af Global Transparency Initiative. Det skal give de cyberkriminelle kamp til stregen, og Alt om DATA var eksklusivt inviteret med til åbningen

Til daglig taler vi begejstret om den digitale verdens velsignelser, men meget tyder på, at netop digitaliseringen har forvandlet sig til en samfundsmæssig svøbe. Vi lever nemlig i en tid, hvor cyberkriminaliteten er i stadig fremmarch, en tid hvor såvel nationer som organisationer og virksomheder slår metertykke beskyttelsesmure omkring deres følsomme data.

De kriminelle er hele tiden et skridt foran, og af bare angst for at blive kompromitteret lukker vi hellere af end tager en chance og åbner op. Desuden er det lidt af et grotesk faktum, at et softwareprodukt i dag kan blive diskvalificeret alene på grund af sit oprindelsesland – ganske som det er tilfældet med Kaspersky Labs software, der af Donald Trump er forbudt i den amerikanske administration.

På den ene side har vi altså en række digitale muligheder, på den anden side har vi angst, og midt i det hele står de it-kriminelle, der har kronede dage, simpelthen fordi kloden er delt op i en lang række isolerede geopolitiske øer, der ikke kommunikerer med hinanden og derfor slet ikke er gearet til at tage kampen op med den globale cyberkriminalitet.

Se også:  Stor sikkerhedsbrist i Windows - vigtigt at opdatere med det samme

Det ønsker Kaspersky Lab nu at gøre noget ved, og den 13. november åbnede man det første datacenter under Global Transparency Initiative ved en presseevent i Zürich. Det er placeret hos Interxion i byens industrikvarter tæt ved den internationale lufthavn, og her kunne pressen ved selvsyn se, at Kaspersky Lab mener det alvorligt, når man siger, at vejen frem er højere grad af åbenhed i samarbejdet med omverdenen.

”Vi er de bedste – og de værste”

Alt om DATA var som eneste danske medie eksklusivt inviteret med til åbningen, der naturligvis havde deltagelse af Kasperskys øverste chef Eugene Kaspersky. I sin keynote ved åbningen af det nye datacenter refererede han fra et møde med den tidligere amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver og udenrigsminister Condoleezza Rice, der under mødet havde erkendt, at russiske softwareudviklere er verdens bedste.

Fakta om datacentret i Zürich

Kaspersky Labs datacenter i Zürich er placeret hos Interxion, der har haft faciliteter her siden 2000 og i dag huser knapt et par hundrede kunder. Centret er placeret på det, man kan kalde for Zürichs it-motorvej med 4 indkommende linjer og redundant strømforsyning fra 2 leverandører. Skulle det værst tænkelige scenarie ske, kan et battericluster sørge for strøm, indtil dieselgeneratorer kan tage over.

I alt råder man over 16 megawatt kapacitet. Centret rummer 7 forskellige sikkerhedszoner med individuelle akkrediteringsprocedurer for medarbejderne, og centret har status som betydende for den nationale sikkerhed, hvilket betyder, at den schweiziske hær har det på listen over de positioner, der skal bevogtes og beskyttes i en eventuel krisesituation.

Se også:  7 procent ser porno eller går på darkweb-sider med deres arbejdscomputer

Spøgende, men alligevel alvorsfuldt føjede Eugene Kaspersky til, at de russiske cyberkriminelle til gengæld er verdens værste banditter. Men hvis man siger, at udviklerne hos Kaspersky Lab derfor også er banditter, bevæger man sig ud i en helt urimelig Erasmus Montanus logik. Ikke desto mindre er det den direkte årsag til Donald Trumps lov, der har forvist Kaspersky Lab fra de amerikanske computere.

Eugene Kaspersky har formentlig valgt en af de mest sikre lokationer til sit datacenter. Det står sågar under beskyttelse af den schweiziske hær.

”Spørgsmålet er, hvorledes vi kan genopbygge tilliden i den digitale verden, der efterhånden er blevet så fragmenteret, at det reelt har en negativ indflydelse på den måde, hvorpå vi udnytter teknologien. Derfor ønsker Kaspersky Lab at gå forrest ved at lancere Global Transparency Initiative og samle verden i et forsøg på én gang for alle at gøre op med den protektionisme, der er kendetegnende i angsten over for de cyberkriminelle. De lever nemlig højt på ikke bare protektionisme, men også de globale spændinger, der præger verden. Spændinger, der betyder, at lande ikke taler så godt sammen, som de burde i kampen mod det digitale uvæsen”, sagde Anton Shingarev, der er Vice President for Public Affairs i Kaspersky Lab.

TAGS
cybercrime
Cyberkriminalitet
kaspersky
Kaspersky Labs
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S