Home » Erhverv » Kaspersky hjælper politiet
Kaspersky hjælper politiet

Kaspersky hjælper politiet

Share

Et nyt samarbejde mellem Rigspolitiets National Cyber Crime Center – NC3 – og Kaspersky Lab bygger på en gensidig aftale om at dele ekspertviden og information om it-trusler.

Formålet er at styrke myndighedernes mulighed for at bekæmpe it-kriminalitet. Cyberkriminaliteten vokser nærmest eksplosivt, og i takt med digitaliseringen stiger ligeledes omfanget af forbrydelser begået online.

Truslerne indebærer flere efterforskningsmæssige udfordringer for politiet. Blandt andet er cyberkriminaliteten ofte grænseoverskridende, hvilket gør opklaringsarbejdet komplekst og tidskrævende, da det skal foregå på tværs af lande og retssystemer. Et andet grundlæggende problem er, at produkter og onlinetjenester generelt er usikre, og at it-sikkerheden er op til forbrugerne selv.

Se også:  Kørende gamercenter med indbygget cybersikkerhed

 ”Vi har en forventning om, at det nye samarbejde med Kaspersky Lab kan hjælpe os med særligt kompliceret it-kriminalitet. Den hollandske pendant til NC3 har opnået rigtig fine resultater via deres samarbejde med Kaspersky Lab, og det har vi fulgt nøje med i,” siger Kim Aarenstrup fra NC3.

I øvrigt meddeler Kaspersky, at efter en periode med færre finansielle malwareangreb er antallet af angreb designet til at stjæle penge og værdifulde finansielle oplysninger igen for opadgående. Kaspersky Lab rapporterer en stigning på hele 46 procent i 2016 sammenlignet med 2015. Forklaringen på de it-kriminelles øgede interesse for finansiel malware er den stigende økonomiske gevinst ved at inficere smartphones.

Se også:  Hackere sælger video fra dit soveværelse til 10 kroner

TAGS
cybercrime
erhverv
Erhvervsnyheder
kaspersky
Samarbejde
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S