Home » Andet » Kapselkaffens nye konge
Kapselkaffens nye konge

Kapselkaffens nye konge

Share

Nespresso-maskinen er espressomaskinernes svar på iPod.

De fleste fuldautomatiske espressomaskiner kommer til kort, det øjeblik der skal mælkeskum i kaffen. Maskinerne skummer typisk mælken med et damp-rør, som manuelt holdes ned i en lille kande med mælk, hvorefter mælkeskummet skal ned i kaffen. Men sådan er det ikke med Nespressos seneste maskine. Den laver cappuccino og latte machiatto i en enkelt operation, der doserer den varme, skummede mælk direkte ned i koppen. Stil koppen på risten, put en kapsel i maskinen og tryk på knappen – og et halvt minut senere belønnes du med en velbrygget espresso-baseret drik med frisk mælk.

Der er som udgangspunkt fire knapper at vælge mellem: Espresso, Lungo, Cappuccino eller Latte Machiatto. Men kreative sjæle kan naturligvis snildt kombinere eller udvide, idet du selv kan bestemme mængden af både kaffe og mælk.

Kølig mælkebeholdning

Ingeniørerne hos Nespresso har virkelig tænkt sig om. Selv om mælkebeholderen er en integreret del af maskinen, kan den meget nemt afmonteres og sættes i køleskabet. Nespresso lover, at den kan holde mælken frisk i op til tre dage. Får du lyst til en cappuccino, hiver du bare beholderen ud af køleskabet og sætter den i maskinen igen. Du kan endda justere mængden af mælkeskum via en knap oven på mælkebeholderen.

Men hvad med rengøringen? Mælkeskummere kræver typisk særlig opmærksomhed, fordi den fordærvelige mælk skal renses ud af systemet, hver gang, man har brugt maskinen. Sådan er det naturligvis også med Lattissima+, men processen er gjort relativt nem med en rensefunktion, der sender skoldhed damp gennem alle de dele, der har haft kontakt med mælken. Øvelsen tager omkring ti sekunder, hvorefter man kan placere mælkebeholderen i køleskabet, indtil man har brug for den igen. Dog er det ærgerligt, renseknappen manuelt skal holdes nede under hele processen. Hvorfor ikke bare aktivere rengøringen med et tryk?

Kaffemaskinernes iPod

Lattissima+ fylder en del mere på køkkenbordet end den klejne Pixie-model, men undertegnede synes ikke det gør noget, for Lattissima+ er snittet med rene linjer uden vrøvl. Og i forhold til tidligere Lattissima-modeller er den nye udgave en hel del kønnere. Der er, tør jeg sige det, nærmest lidt Apple over både design og brugervenlighed. En sammenligning med iPod’en er måske ikke helt af vejen: Ligesom iPod’en ikke leverer den bedst tænkelige lydkvalitet, kan der laves bedre kaffe på en manuel espressomaskine, hvis man orker at sætte sig ind i processen. Men, på samme måde som iPod leverer Nespresso en kvalitet, der er bedre end udmærket – og så er den rasende nem at bruge.

Samtidig bliver man medlem af et eksklusivt og velfungerende økosystem, hvor kaffekapslerne bestilles på nettet og leveres til døren med posten.

Nem … og så alligevel

Mekanisk er Lattissima+ helt i top. Den brygger en glimrende espresso med en fin crema til at beskytte aromaen. Kaffekvaliteten er der heller intet i vejen med – du kan vælge mellem 16 forskellige kaffetyper, der ligger formalet og godt beskyttet i foliekapsler. Der er endda mulighed for specielle årstidsbestemte kaffeblandinger – undertegnede ser frem til julekaffen.

Men, ud over at maskinen er noget mere pebret end en gennemsnitlig kaffekoger, må du leve med en pris på mellem 2,80 kr. og 3,35 kr. per kop espresso. Du må også finde dig i, at du skal bestille kaffen over nettet (eller din iPhone) og få den leveret med pakkeposten efter et par dage. Med mindre du vil besøge den ene danske butik i København. Har du først kapslerne i hus, så er det en leg at lave anstændig kaffe.


Nespresso Lattissima+
  • Pris
4
Sending
User Review
5 (1 vote)
TAGS
kaffemaskine
nespresso
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S