Home » AOD Pro » Kandao Meeting S [TEST]: Kompakt kamera stiller skarpt på mødedeltagerne
Kandao Meeting S [TEST]: Kompakt kamera stiller skarpt på mødedeltagerne

Kandao Meeting S [TEST]: Kompakt kamera stiller skarpt på mødedeltagerne

Share

Dette innovative mødekamera kan bruges helt uden – men naturligvis også sammen med – en computer. Et fleksibelt koncept til b-t-b-virksomheder

Kandao, hvem? Det var reaktionen, da vi fik en pressemeddelelse fra elektronikleverandøren Boston Distribution. Avancerede videokonferencesystemer er Kandaos niche, og ambitionsniveauet fejler ikke noget.

Det testede Meeting 5-mødekamera er ikke ligefrem billigt, men det ligger i den lave ende af firmaets sortiment, der spænder helt op til kameraer med 12K-opløsning, 360 graders dækning, 3D og VR.

Kandao Meeting S er rettet mod b-t-b-markedet og er et forholdsvis kompakt mødekamera – lidt tykkere og højere end to coladåser stillet oven på hinanden.

Det adskiller sig fra små webkameraer og konferencesystemer, der trækker datakraft fra en computer, ved at have en ret kraftig processor, som understøttes af 64 GB hukommelse og kører Android-styresystemet i version 10 – med andre ord en indmad som en mobiltelefon.

Se også:  10 ting din chef bør sørge for på din hjemmearbejdsplads

Det kan selv afvikle Zoom og lignende mødeapps. Det kan gå både trådløst og kablet på et lokalnetværk, og det kan ydermere fungere som almindeligt webkamera i forbindelse med en computer.

Ingen app-styring her

Der går efterhånden længe imellem, at vi tester it-enheder, som ikke kan styres med en app. Til gengæld kommer Meeting S med en gedigen fjernbetjening med plads til fingre i menneskestørrelse, og den bliver leveret med en endnu større sjældenhed: nul batterier.

Ok, et par AAA-batterier ruinerer ikke AOD, men det undrer os endnu mere, at fjernbetjening­en ikke ankommer parret til det produkt, den skal styre. Det er et spørgsmål om at trykke og holde på to knapper, men ærligt talt …

Se også:  Lenovo lancerer verdens første Windows-baserede videokonferenceløsning

Efter at have rodet lidt rundt valgte vi den ultimative udvej: at følge den primitive manual og starte med at slutte mødekameraet til en skærm med et HDMI-kabel (heller ikke med i kassen).

Så gik det nemt at komme i gang og få liv i fjernbetjeningen, som har en bevægelsesfølsom markørfunktion, og desuden tilsluttede vi en halemus, koblede os på husets Wi-Fi, installerede Zoom og opdaterede software.

Når denne opsætning først er klaret, er det intet problem at bruge et medfølgende USB-C-kabel og oprette forbindelse til en computer. Her fungerer Meeting S også umiddelbart med både Windows Kamera og Zoom.

”Astronaut-hjelmen” på toppen af Meeting S sidder fast, og Kandao udnytter kameraobjektivets enorme dækningsområde på 180 grader til at kunne fokusere og zoome både billede og lyd ind på de aktive personer i synsfeltet.

TAGS
hjemmearbejde
Kandao
videomøde
webcam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S