Home » Sikkerhed » Kan man hacke en brødrister?
Kan man hacke en brødrister?

Kan man hacke en brødrister?

Share

Svaret er ja, hvis den er forbundet til internettet. Det et stort problem, lyder det fra IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender, at vores hjem bliver mere og mere digitaliserede, og at IT-sikkerheden samtidig halter bagefter hos både danske forbrugere og producenterne af de mange digitale enheder. 

Kan du huske The Jetsons? Tegneserien fra 60’erne viser et fremtidsunivers, hvor alt er digitaliseret og automatiseret. Ordet “fremtidsunivers” er interessant, fordi seriens indhold snart ikke længere er et futuristisk scenarie. Vi står midt i realiseringen af “smart homes” og “smart cities”, hvor computere og digitale enheder hjælper borgerne med hverdagens gøremål. I daglig tale kaldes disse enheder for “smarte enheder”, og vi kender alle sammen de mest populære produkter: smartphone, smart-webkameraer, -ure, -babyalarmer, -lysdæmpere, -TV, -printere, -webcams og -legetøj. Disse enheder gør borgernes hverdag nemmere, men der er også grund til bekymring, lyder det fra IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender.   

Et gennemsnitlig hjem i vesten har mere end 10 smarte enheder

Bogdan Botezatu er ekspert i digitale trusler hos Bitdefender. Han forklarer, at udviklingen af vores digitale og smarte hjem foregår i et rasende tempo. Der er i omegnen af 6.4 milliarder smarte enheder i vores hjem allerede, og Bitdefender forventer, at tallet vil være 100 milliarder enheder i 2025.

Se også:  IoT revolutionerer flådestyring – ny dansk løsning er klar

Bitdefenders tal viser, at en gennemsnitlig husstand i vesten i dag har mere end 10 smarte enheder koblet til netværket. Disse enheder indeholder alle en lille computer, og de er i stand til at kommunikere med andre enheder og dele data. Hvis man er stødt på begrebet “Internet of Things” eller “IoT”, så refererer udtrykket til denne tilslutning af milliarder af enheder. 

Forbrugerne er ivrige efter nye smarte enheder, og producenterne vil være først med de nyeste teknologier, og det skal være så hurtigt og billigt som muligt. I dette kaotiske marked er IT-sikkerheden den store taber, forklarer Bogdan Botezatu. “De smarte enheder har i langt de fleste tilfælde få eller ingen sikkerhedsindstillinger. Når de er i forbindelse til dit WiFi-system i hjemmet, så er enhederne ofte nemme at hacke, og selvom din computer er beskyttet, så kan en brødrister med WiFi-forbindelse bane vejen til dine personlige oplysninger for en kriminel. Det er det svageste led i sikkerhedskæden, som en hacker vælger,” siger Bogdan Botezatu.

Se også:  IoT stormer frem - men de fleste virksomheder bliver skuffet

Han fortsætter: “Brugerne er begejstrede for de spændende muligheder, som de nye produkter tilbyder, men de er sjældent optaget af sikkerheden. De har ikke med i overvejelserne, at produktet skal forbindes til resten af netværket i hjemmet sammen med computer og tablet, som meget vel indeholder personfølsomme oplysninger.” 

Den vestlige forbruger er ikke specielt optaget af digital sikkerhed, og det er også den erkendelse, man har måtte sande i Danmark. For to måneder siden satte Digitaliseringsstyrelsen sammen med en række andre organisationer gang i kampagnen, “Vi holder hackerne ude”.

TAGS
hacker-angreb
hacking
internet of Things
IoT

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S