Kan jeg få virus på min smartphone?

Kan jeg få virus på min smartphone?

Share

Den tid er forbi, hvor mobiltelefoner kun bruges til at foretage og modtage opkald.

Smartphones er små computere, som kan fyldes med apps, og du modtager sikkert via Facebook, dit mail-program eller i form af sms’er beskeder med links og vedhæftninger, for eksempel fotos.

Apps, data og links rummer alle tre risikoen for, at du får uønskede ting og sager på din smartphone – ligesom på en pc.

Virus er blot en af flere slags ”snavs”, som under ét kaldes malware. Du kan for eksempel blive spammet med reklamer, kaldet adware, med snushane-programmer kaldet spyware, eller med orme, som sender sig selv videre til dem, du kommunikerer med. Blandt andet gennem programmet med dine mailkontakter.

Se også:  Ny prisvenlig Nokia-mobil kommer i butikkerne i dag

Uanset, om du bruger Android, iOS eller en smartphone med et andet system, skal du kun hente apps eller software fra de officielle ”stores”, for eksempel Google Play.

Du skal heller aldrig klikke på links fra afsendere, du ikke føler dig tryg ved, og du skal være selektiv, når det gælder om at lade en app, for eksempel et spil, få adgang til internettet, til kameraet eller andet.

Det er tegn på et angreb, hvis din smartphone bliver langsom, at du får usædvanligt høje regninger eller opdager apps, som du ved, du aldrig har installeret. Nogle apps og funktioner kan du selv fjerne eller justere indstillingerne for.

Se også:  Xiaomi-mobilerne er kommet til Danmark - topkvalitet til lavpris

Andre gange skal der skrappere midler til. Alle de førende leverandører af sikkerhedsprogrammer har løsninger til smartphones. 

Del denne