Nu kan du gøre din kaffekande intelligent

Nu kan du gøre din kaffekande intelligent

Share

Prevas har skabt en chip, der passer perfekt i låget på din Kuglekande, og fortæller dig om din kaffe er blevet for gammel

Det er surt at få en sjat gammel bitter kaffe i koppen, når man havde sat næsen op efter en varm og behagelig kop mokka. Nu kan du på forhånd vide, hvad der kommer ud af kanden. Prevas har skabt en løsning, så du kan tjekke kandens indhold over mobilen.

Ved at gøre brug af det nyeste inden for Internet of Things- og mobilteknologi, har ingeniørerne skabt en løsning, der passer perfekt ind i låget på en Kuglekande. Således får man en intelligent kaffekande, der kan tilkobles IoT-netværk eller en smartphone.

Se også:  Smarthome [STORTEST]: Wi-Fi-gadgets på hjemmets digitale motorvej

Dermed vil man undgå den forfærdelige situation at være nødt til at ryste kanden for at se om der er kaffe i den eller endnu værre – hælde kold kaffe i koppen. 

Fortæller kaffens alder og temperatur

Via en diode i låget får du besked om indholdets ’alder’ og temperaturen inde i kanden.

Som udgangspunkt er teknologien tiltænkt større steder som konferencecentre, hoteller, institutioner og kontorer, så hverdagen bliver lettere for personalet og gæsterne altid er sikret varm kaffe. Løsningen vil også kunne bruges i andre typer udstyr, fx kaffemaskiner eller større industrikander, og være med til at optimere workflow.

Der er dog ingen grund til at se, hvorfor teknologien ikke skulle sive ned til private brugeres kaffekander med tiden. Der er dog ikke nogen oplysninger om prisen på den nye løsning, og heller ikke hvornår man kan forvente at den vil komme i brug.

Se også:  Nu handler it-sikkerhed ikke blot om data, men om menneskeliv

Del denne