Home » Mobiltelefon » Kan det betale sig at få mobilen repareret?
Kan det betale sig at få mobilen repareret?

Kan det betale sig at få mobilen repareret?

Share

Nettets største leverandør af mobiltilbehør melder om et boom i antallet af reparationer – i takt med telefonprisernes himmelflugt. Her er ekspertens råd til, hvad du bør overveje før en eventuel reparation.

Det sker desværre ofte, at smartphone-ejere kommer galt afsted med en dyr telefon. Nogle vælger at sende den til reparation, mens andre blot køber en helt ny. Men i hvilke tilfælde kan en reparation egentlig betale sig? Silvan Popovic er smartphoneekspert og direktør for MyTrendyPhone.dk. Her er hans råd til, hvilke overvejelser du bør gøre før en mulig reparation, samt hvordan du kan forhindre, at din telefon bliver beskadiget.

1. Vurder beskadigelsen. – Omfanget af beskadigelsen er sammen med telefonens dagsværdi afgørende for, om det rent økonomisk giver mening at få telefonen repareret. Når det drejer sig om problemer med for eksempel batteriet eller et rids i skærmen, kan det godt betale sig at sende den til reparation. Men hvis der er tale om softwarebeskadigelser, eller hvis skærmen og bagcoveret er flækket, kan det i nogle tilfælde være smartere at købe en ny telefon. Især, hvis der er tale om flere samtidige skader på telefonen.

Se også:  Her er den største trussel mod din nye iPhone

2. Overvej, om du tør reparere telefonen selv. – Ofte kan du nemt og billigt selv reparere din beskadigede smartphone. Eksempelvis har mange held til at affugte vandskadede telefoner i poser med ris! På MyTrendyPhone.dk finder du guides til reparation af de mest populære telefoner og tablets. Følg linket i topmenuen på forsiden. Du kan også søge hjælp på YouTube, hvor der findes mange brugbare videoer.

3. Køb et cover. – Mange nye smartphones, for eksempel den nyligt lancerede iPhone 6s, er noget større end tidligere modeller, hvilket gør dem mere skrøbelige og lidt svære at håndtere. Jeg kan varmt anbefale at købe et beskyttende cover, der gør telefonen i stand til at klare fald fra helt op til to en halv meters højde. Mobilcovers er i dag smartere og mere brugervenligt designet end tidligere – og beskytter telefonen bedre, hvis den tabes.

Se også:  Her er nyhederne i iPhone 14 Pro – og den er virkelig professionel

4. Pas på skærmen. – Ødelagte skærme er langt den hyppigste skade på alle telefoner. Derfor kan det være en god ide at købe beskyttelsesfolie til skærmen. Desuden bør man undlade at bære telefonen i lommen.

5. Pak telefonen ind, når du går ud. – Vandskader er blandt de hyppigste telefonproblemer. Du kan sikre dig ved at købe en vandtæt taske, så du trygt kan ringe, surfe og tage billeder midt i et skybrud, på stranden eller i svømmehallen.

MyTrendyPhone, der har forretninger i Hillerød og København, har i de seneste år oplevet et boom i antallet af mobilreparationer – i takt med, at nyprisen for en gennemsnitlig mobiltelefon er steget markant. I de seneste 12 måneder har MyTrendyPhone oplevet en stigning på knap 100 procent i antallet af mobilreparationer. Til sammenligning er gennemsnitsprisen for en fabriksny telefon steget med 117 procent siden lanceringen af iPhone 3GS i 2009.

Ud over mobiltilbehør tilbyder MyTrendyPhone.dk blandt andet originale reservedele, diagnostikservice, softwarereparation og reparation af vandskader med seks måneders garanti.


TAGS
Mytrendyphone.dk
reparation
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S