Home » Kamera » Test: Kameraet skal være godt til både foto og video
Test: Kameraet skal være godt til både foto og video

Test: Kameraet skal være godt til både foto og video

Share

Canons nyeste kamera-topmodel EOS 1 DX MK II viser vejen: Her smelter det professionelle fotokamera og videokamera sammen til en multienhed. Det er begyndelsen til en trend, som også rammer de mere prisoverkommelige kameraer

Selvom prislappen siger små 50.000 kroner eller omkring 10 gange mere, end de fleste af os er parate til at give for et nyt kamera, er det nye Canon Eos 1 DX MK II værd at kigge på. For de nyheder, vi ser i professionelt udstyr, dukker altid op i de mere prisvenlige modeller ikke så længe efter. Og det interessante ved Canons nye topmodel er, at det afløser både et professionelt fotokamera og et professionelt filmkamera.

Canon Eos 1 DX MK II

Der fokuseres på en LCD-skærm, men du kan naturligvis også fjernstyre kameraet med en app på din smartphone.

Nyheden er ikke blot en forbedret afløser af 1 DX MK1 – efter 4 års tro tjeneste. Den skal også efterfølge Cinema Eps, filmkameraet, som bruges i alt fra dansk tv-produktion til Hollywood.
Fidusen er, at man nu har et professionelt kamera, der kan håndtere begge dele i den absolutte superklasse. Således har man implementeret nogle af de chips, der benyttes til at håndtere film og normalt har haft hjemme i Cinema-modellerne.

Se også:  Vildt billige Canon-printere til hjemmekontoret

Kvaliteten holder i multikameraet. Det store kamera vejer godt til, især hvis du ikke er vant til professionelle kameraer. Men alle knapper sidder, hvor du forventer, og ergonomien er helt på plads.
Hold så knappen nede, og kameraet napper 14 billeder i sekundet som højopløste RAW-fotofiler og hele 16 billeder i Live View-mode. Det er imponerende, men faktisk endnu mere imponerende er det, at kameraet kan tracke ting eller mennesker i bevægelse, mens du filmer med den høje hastighed. Filmer du i full HD eller 4K, er det også ekstremt hurtigt til at fokusere og ikke mindst fastholde motiv i bevægelse. Dette er ret unikt, og så fungerer det overbevisende.

Se også:  Sådan redigerer du nemt fotos online – uden at det koster noget

Ved filmoptagelser håndteres 4K med op til 60 billeder i sekundet, og i full HD kan du filme med 120 billeder i sekundet. Når du filmer kan du samtidig nappe billeder på 8,8 megapixels. Du kan altså pille præcist det billede, du vil, ud af filmen.

Canon Eos 1 DX MK II

Billedet her er taget med 14 billeder i sekundet af skribenten til denne artikel, og de finske ishockeyspillere kom løbende imod os. Alligevel holder kameraet fokus hele vejen.

Fint under håbløst lys
Kameraet er ret let at arbejde med – selvom det tager lang tid at komme ind i alle features og alle menuer. Og så er det ret unikt på billedfronten.

Når der skydes under håbløse lysforhold som i en skøjtehal, vil du normalt skulle bruge lang tid på at få billedet til at se ordentligt ud. Det fluorescerende kolde lys fra lysstofrør og reflekser fra isen giver et koldt og nærmest blåt billede. Men med 1 DX MK II står de perfekt i første skud. Når der skydes ”bredt”, får du altid skarphed – det sørger de 61 autofokuspunkter for. De kan endda deles op i grupper, så du definerer, hvor i fokusområdet der skal stilles skarpt.

1 DX MK II er vildt kostbart, og oven i skal du lægge prisen for gode objektiver, der let koster fra 15-20.000 kroner.
Men vi kan kun glæde os til, at teknologien glider ”ned gennem rækkerne” til modeller, hvor vi fotoamatører kan være med. Og det plejer at gå ret hurtigt, så kom bare med dem, Canon!

Canon Eos 1 DX MK II

Da der er indbygget et stort batteri i bunden, er dette profkamera ret stort. Med objektiv bliver vægten let omkring de 2 kilo.


Canon EOS 1 DX MK II
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Resume

Pris: 49.350 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Canon
foto
Kamera
Video

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S