Home » Kamera » Kameraer [TEST]: Her kan du tage springet fra mobil til kamera
Kameraer [TEST]: Her kan du tage springet fra mobil til kamera

Kameraer [TEST]: Her kan du tage springet fra mobil til kamera

Share

Hvis du synes, at foto er så spændende, at dine ambitioner sprænger mobiltelefonens spændetrøje, så kig her. Disse tre kameraer er til at betale, 5000-6000 kroner, men giver alligevel helt nye kreative muligheder og flot billedkvalitet

Mange smartphones tager imponerende gode billeder, og de er nemme at bruge. Så for mange af os er mobilen bare god nok i de fleste situationer. Men hvis du bliver grebet bare en smule af fotografi og gerne vil lege med et højere kunstnerisk niveau, bliver manglerne ved et mobilkamera hurtigt til en irriterende spændetrøje.

Alene designet på et kamera er bedre til fotografering. Der er nem adgang til at forfine et foto med tryk- og drejeknapper lige ved fingrene – at tilføre sin helt egen stil. Kamerahuset giver også bedre plads til en større billedsensor og dermed sublim billedkvalitet, ikke mindst under dårlige lysforhold.

En særlig fordel ved ægte fotokameraer er, at objektivet kan udskiftes, så du kan vælge lige det objektiv, som giver det bedste resultat i enhver situation. Trods mobiltelefonens software-saltomortaler når den ikke op på siden af et godt kamera, når vi taler billedkvalitet.

Du kan bruge formuer på det perfekte kamera og et stort udvalg af objektiver, men her går vi efter den gode og realistiske løsning, dvs. tre basismodeller, men stadig med en masse brugbare funktioner, og de kan ”vokse” i takt med dine evner. Alle koster i nabolaget 5000-6000 kroner (hold øje med de gode tilbud!), og alle tre leveres med et fleksibelt vidvinkelobjektiv.

Faktisk er der ikke nogen taber i denne test. Alle disse kameraer er en fin opgradering fra en mobiltelefon. Men selvfølgelig er der forskel på dem.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene
Blødt eller hårdt design

Hvis du vil flashe dit kamera blandt dine modevenner, så er Olympus-kameraet den sikre vinder. Læderlooket holder, selvom top og bund er i plastik. Kameraet er også virkelig kompakt, også med det tilhørende objektiv, der – ligeledes kompakt – stort set kan matche objektiverne fra Canon og Nikon.

Lidenheden er i det hele taget ikke gået ud over funktionaliteten. 3”-touchskærmen kan vippes rundt, så du nemmere kan tage billeder fra forskellige vinkler. Den kan endda vendes 180 grader, så du kan bruge den, hvis du i et øjebliks forfængelighed får lyst til at tage et selvportræt.

Størrelsesmæssigt befinder testens Nikon-kamera sig i den anden ende, selvom det ikke er stort sammenlignet med andre DSLR-kameraer. Her er altså ikke tale om et spejlløst kamera som hos Olympus, og den ekstra mekanik kræver noget plads. Fordelen er, at du får et kamera, der med sit greb ligger godt i hånden, også i en stor hånd.

Den nubrede plastoverflade giver et professionelt look, men forvent ikke den samme indre magnesium-konstruktion og vejrbestandighed, som du får med Nikons highend-kameraer. Det medfølgende 18-55 mm-objektiv er lidt større end objektivet i tes-tens to andre kameraer.

Det tredje kamera i testen, Canon EOS M50, ligger størrelsesmæssigt midt i mellem de to øvrige kameraer. Det er stort nok til at ligge godt i hånden, men heller ikke større, end at det kan ligge i en jakkelomme. Det lyse plastichus er med til at holde den samlede vægt for hus og objektiv nede på behagelige 520 gram, men byggekvaliteten er ikke helt så solid som hos Nikon og Olympus.

Se også:  Find det perfekte objektiv til dit systemkamera

M50 er det eneste kamera med en elektronisk søger, og den fungerer godt med en realistisk gengivelse af farver og kontrast. Canons menusystem har også en begyndervenlig guidet visning, hvor du får praktiske forklaringer på de mere tekniske muligheder.

Ganske mange funktioner

Selvom alle tre kameraer tilbyder både manuel og semi-automatisk fotografering, har de også en automatisk indstilling, hvor det er ligeså let at skyde billeder som med en mobiltelefon.

Hvis du er glad for effektfiltre, går du ikke galt i byen her. Canon og Nikon leverer en standardpakke af filtre (for eksempel sort-hvid og miniature), men Olympus er på dette punkt i sin egen liga. Du får de typiske kunstfiltre, men også smarte ting som ”Focus Bracke-ting”, hvor mange skud af motiver tæt på samles i et billede, hvor alle ting – ikke kun et bestemt punkt – er i fokus.

Du kan også få lodrette motiver, for eksempel en høj bygning, der har parallelle sider hele vejen op i stedet for at nærme sig hinanden op mod toppen. Det gør du med indstillingen ”Keystone Compensation”.

Alternativt kan du med alle kameraer trådløst overføre fotos til den ønskede, smarte enhed, hvor du med en app kan redigere billedet eller lægge det op på en social tjeneste. Kameraerne kan sende billederne hurtigt med et Wi-Fi-signal eller med Bluetooth, som kræver mindre energi. For eksempel kan du vælge at synkronisere automatisk med din mobiltelefon. Desuden er der NFC, så du nemt kan parre enheder.

TAGS
Billedekvalitet
god pris
Kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S