Home » AOD Pro » Klogt kamera fanger nummerpladen før bilen kører i parkeringskælderen
Klogt kamera fanger nummerpladen før bilen kører i parkeringskælderen

Klogt kamera fanger nummerpladen før bilen kører i parkeringskælderen

Share

Et nyt og smart kamera med kunstig intelligens kan aflæse nummerplader, så kun ønskede gæster kan komme ind i parkeringskælderen eller på virksomheders område

Her er en ny måde at kontrollere, hvem der skal have lov til at køre ned i en parkeringskælder eller ind på et virksomhedsområde.

Med høj præcision kan overvågningskameraet Dahua ITC237 aflæse en bilnummerplade og eventuelt give kommando om efterfølgende at løfte bommen. Kameraet gør det på den måde nemt og sikkert for virksomheder at lukke godkendte køretøjer ind.

Kameraet er udviklet til at kunne læse på en afstand af op til 30 meter. Den kunstige intelligens kan blandt andet registrere et køretøjs nationalitet, farve, bilmærke og type samt se, om det er bilens front eller hæk.

Se også:  Nem overvågning af boligens rum – skræm tyven væk!

Dermed er læsningen sikrere og mere nøjagtig end ved andre kameratyper, påpeger Kristian Sveistrup, administrerende direktør hos den danske importør, sikringsvirksomhed Sveistrup A/S.

”Nummerpladen er oftest reflekterende, hvor et traditionelt IR-kamera vil overbelyse billedet, så pladen ikke kan aflæses,” fortæller Kristian Sveistrup.

Kameraet styrer selv

Overvågningskameraet er af den såkaldte ANPR-type. Forkortelsen står for Automatic Number Plate Recognition. Det kan indgå i en standalone-løsning med integreret kunstig intelligens.

Her styrer kameraet adgangen til virksomheders eller ejendomskompleksers parkeringsanlæg, indkørslen til virksomheder, betaling af bropassager eller styring af vareudlevering til de rette transportører.

Med den kunstige intelligens kan man registrere, hvem der må komme ind i et område samt sende en alarm, hvis en uønsket nummerplade skulle forsøge at komme ind.

Nummeret er altid i fokus

Et andet problem med kameraovervågning er, at en bils forlygter nemt kan overbelyse optagelsen. En bil i fart kan også skabe sløring på billederne. For at eliminere dette har Dahua-kameraer en ”global shutter”-sensor, der eksponerer hele billedet på én gang. Samtidig styrer den kunstige intelligens, at nummerpladen er i fokus i optagelsen.

Se også:  Brug den gamle mobil til at spotte tyven

”Det kan integreres med for eksempel Dahua Parking Management eller Dahua DSS Express/DSS Pro, via relæ eller som ”kortlæser” via en Wiegan-protokol. Herudover kan det integreres med VMS’er som Milestone via plugins,” uddyber Kristian Sveistrup.

Kameraet leveres også i en løsning, hvor det kan kobles sammen med resten af virksomhedens it-løsning. Optagelsen skal nemlig sendes via kabel til en computer, der derefter skal åbne eller lukke for eksempel en port.


TAGS
overvågningskamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S