Home » Gratis software » [GUIDE]: Lav kalejdoskopiske effekter
[GUIDE]: Lav kalejdoskopiske effekter

[GUIDE]: Lav kalejdoskopiske effekter

Share

Har du mod på at eksperimentere lidt, kan Photoshop Elements 2018 også bruges til at lave fascinerende hvirvelmønstre. Her viser Datatid TechLife, hvordan du gør

Photoshop Elements’ filtre er nemme. Anvender du flere filtre sammen med Photoshop Elements’ funktioner såsom lag og blandinger, kan du skabe virkelig fascinerende effekter.

Her bruger vi et enkelt billede til at fremstille et digitalt kunstværk med intet andet end et par filtre og nogle lag. Valget af billede er naturligvis helt afgørende for det endelige udseende, ligesom indstillingen af filtre og blandingen af lag.

Det endelige resultat vil ikke se ud som vores, men det er kunst og ikke eksakt videnskab, som dikterer, hvordan resultatet skal se ud. Det vigtige er selvfølgelig, at du er tilfreds med det.

Du kan downloade en gratis prøveversion af Photoshop Elements 2018 fra www.adobe.com/dk/downloads.html. Klik på linket ”Se alle gratis prøveversioner”, og find Photoshop Elements på listen.

Se også:  Grafik er ikke kun Adobe – erfaren aktør fornyr sig stadig
1 Vælg et foto

Brug et billede med markante områder i forskellige farver. Åbn filen i Photoshop Elements’ ”Expert Mode”, og vælg paletten ”Layer” ved hjælp af knappen nederst til højre. Dobbeltklik på laget ”Background”, og klik ”OK” i vinduet, der vises. Laget ændres fra et, der er låst i bunden af stakken, til et, som kan flyttes.

2 Brug Mezzotint-effekten

Duplikér laget to gange ved at højreklikke på det og vælge relevant indstilling. Skjul de nye lag øverst ved at klikke på øjeikonet til venstre. Klik på laget nedenfor for at vælge det. Det er laget, du arbejder på først. Gå til menuen ”Filter” og vælg Pixelate > Mezzotint. Et vindue med indstillinger dukker op.

3 Mere Mezzotint

I indstillingsvinduet er der en rullemenu kaldet ”Type”. Vælg en af mulighederne med ”Long”. Eksperimentér lidt for at se, hvad der ser bedst ud. ”Coarse Dots” er et godt valg, da det fylder den hvide baggrund i billedet med grove prikker. Det gør billedet mere interessant i de følgende trin.

Se også:  Sådan gør du mange fotos mindre med et gratis program

4 Prøv en stråleformet sløring

På samme lag går du tilbage til filtermenuen og vælger Blur > Radial Blur (sløring). Igen må du prøve dig lidt frem. Tryk på ”OK” for at se resultatet, og tryk på tasterne Ctrl + Z for at fortryde. Her har vi sat ”Amount” til 100, ”Blur Method” til ”Zoom” og kvaliteten til bedst. Dine eksperimenter ser selvfølgelig anderledes ud.

5 Yderligere forsøg med sløring

Photoshop Elements placerer navnet på sidst anvendte filter øverst i filtermenuen. Vælger du det, genbruges filteret med samme indstillinger. Anvend Radial Blur to gange mere. Det er et processorintensivt filter, især hvis du arbejder på et stort billede. Nu vil dit billede næsten ikke kunne genkendes.

 

TAGS
Billedprogram
Billedredigering
Photoshop Elements

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S