HP 15-cb012no [TEST]: Kæmpen giver fuld valuta

HP 15-cb012no [TEST]: Kæmpen giver fuld valuta

Share

Testens største computer er en drømme- maskine til underholdning

Vægten ligger pænt over to kilo, og med en bredde på 37,8 centimeter er denne HP testens sværvægter. Men den er heldigvis ikke fyldt med varm luft. Under det grøntlysende tastatur gemmer sig en Core i7-processor og hele 16 GB hukommelse.

Her finder du også et af testens bedste grafikkort – GTX 1050 fra GeForce – samt ikke mindst to harddiske, en 256 GB-chip af ssd-typen (der bruges til programmer og system, så disse startes og eksekveres hurtigt) samt en 1 TB stor standardharddisk, der er noget langsommere, men som er fantastisk dejlig at have til at gemme filer som dokumenter, billeder, videoer og alt andet.

Se også:  HP Z2 Mini G3 Workstation [TEST]: Potent Workstation i miniformat viser potentiale

For 256 GB disk bliver hurtigt brugt, og det er alt, hvad konkurrenterne i testen kan tilbyde. Hos HP behøver du ikke tænke på eksterne disk, når du rammer lagerloftet.

HP 15-cb012no er ikke en ren gamingcomputer, men den har bestykning som en sådan. Designet er rimelig anonymt, og kun de grøntlysende taster afslører, at den også kan bruges til spil. At HP’en er hurtig understøttes også af vores kontrolmålinger, hvor den netop på spil er testens bedste sammen med Abook.

Du kan tilslutte eksterne højttalere, men de indbyggede højttalere fra HP’s mangeårige samarbejdspartner Bang & Olufsen gør det overraskende godt. Lyden kommer godt ud og med tilfredsstillende stereovirkning. Fint til film og til dagligt brug. Til et hardcorespil vil de fleste nok foretrække hovedtelefoner eller eksterne højttalere. Via hovedtelefoner får du også en klar og ikke mindst dynamisk lyd – det er tydeligt, der er gjort noget ud af lyddelen i HP’en.

Se også:  Nu kan computere beskytte sig selv mod angreb

Hovedtelefoner er en god idé af en anden grund. Blæseren i denne computer kører nærmest konstant, og når du presser maskinen, kører blæseren op i en så høj hastighed, at pc’en bliver lettere irriterende at høre på.

Del denne