Home » AOD Pro » Kæmpe stigning i SaaS-abonnementer – slut med at eje software
Kæmpe stigning i SaaS-abonnementer – slut med at eje software

Kæmpe stigning i SaaS-abonnementer – slut med at eje software

Share

Det er ikke længere vigtigt for virksomheder at eje software; det er langt vigtigere, at nye versioner og funktioner er lette at få adgang til

Det har altid være sådan, at software var noget, man som virksomhed købte og ejede. Store dyre programmer blev indkøbt og installeret på servere, ofte med hjælp af dyre konsulenter, der brugte mange timer på at få det hele til at spille sammen med hardware og ikke mindst virksomhedens øvrige systemer.

Men tiderne har ændret sig, nu er der langt mindre interesse i at købe software og langt større interesse i at købe adgang til tjenester online, det vi kalder SaaS. Derved slipper virksomheder for at skulle foretage store investeringer, og i stedet kan de nøjes med at betale for det de bruger, når de bruger det.

Se også:  Nu stormer virksomhederne op i skyen
Fire ud af fem

I en rapport fra Zuora, der sælger platforme der håndterer abonnementer til SaaS, så er denne tendens forstærket gennem de sidste 10 år. Zuora har spurgt over 13.000 it-professionelle fordelt på 12 lande, og her foretrækker fire ud af fem at abonnere på en tjeneste frem for at købe softwaren.

Zuora skriver i rapporten, at det i høj grad skyldes, at man kun vil betale for det, man bruger, men der er også andre grunde. Det handler også i stor grad om let adgang til ny sofware og nye funktioner.

Derfor ser virksomheder, der tilbyder tjenester på abonnementsbasis, en stor vækst i disse år, og abonnementer har fuldkommen overhalet traditionelt køb og salg af software.

Se også:  Vivaldi-browseren gør stærkt comeback

Ifølge onlinemagasinet ITProPoral.com er abonnementsbaserede tjenester vokset med 21 procent, og overskuddet pr. abonnent er steget med 4 procent i løbet af det sidste år.


TAGS
Cloud
SaaS
skyen
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S