Stortest: Kæmpe prisforskel på robotstøvsugere

Stortest: Kæmpe prisforskel på robotstøvsugere

Share

Hvorfor koster nogle robotstøvsugere en ”slik”, mens andre kræver, at du slipper op imod en halv snes tusind kroner? Testen af fire vidt forskellige modeller løfter sløret for, om det kan betale sig at købe dyrt

Robotstøvsugeren er gået fra at være sjovt legetøj til at være et seriøst hjælpe-middel i hjemmet.

Men der er kæmpe prisforskel på markedets forskellige modeller. Hvorfor nu det? Det har vi sat os for at forstå med denne test, hvor vi afprøver fire forskellige modeller fra 1800 til 8500 kroner. To af de testede modeller er fra de velkendte producenter Miele og iRobot, mens to er fra de mindre kendte Kobold og Severin.

Maskinerne afprøves under realistiske forhold i almindelige boliger i forskelligt indrettede værelser på både trægulve, flisegulve, tynde tæpper og lidt tykkere og mere kompakte korthårstæpper. Vi har desuden udsat robotterne for forskellige typer af snavs, der almindeligvis er til stede i boliger, som støv, hår og krummer mv. samt endog små stykker plastik og cellofan.

I vores karaktergivning er der naturligvis lagt særlig vægt på ydelse

Dvs. robotstøvsugernes rengørings kvalitet og evne til at navigere rundt. Producenterne anvender forskellige teknikker til at kortlægge din boligindretning.

Del denne