Home » Sociale medier » Kæmpe nedbrud: Derfor var Facebook og Instagram ude af drift i aftes
Kæmpe nedbrud: Derfor var Facebook og Instagram ude af drift i aftes

Kæmpe nedbrud: Derfor var Facebook og Instagram ude af drift i aftes

Share

Det var en intern fejl, der betød at 3,5 milliarder brugere ikke havde adgang til Facebook, Instagram og beskedtjenesterne Messenger og WhatsApp hele aftenen i går

Det kan have føltes som om hele internettet var nede, men det var faktisk “kun” de tjenester som Facebook ejer. Tjenester som udgør størsteparten af internet-forbruget hos rigtig mange brugere.

Hele seks timer var Facebook, Instagram og beskedtjenesterne Messenger og WhatsApp utilgængelige.

Ikke engang Facebook kunne gå på Facebook for at fortælle brugerne om situationen. CEO Mark Zuckerberg må ty til Twitter for at forsøge at nå ud til brugerne, da hans tjenester var på tilbage igen ved 00.30-tiden i nat og fra den officielle Facebook-side lød det:

En intern fejl

Det var en intern fejl, der betød at tjenesterne var nede fra kl 17.30 til lidt over midnat. Et mislykket forsøg på at konfigurere Facebooks routere fik alt til at gå i sort. Fejlen betød, at Facebooks teknikere kunne ikke komme i kontakt med serverne. Man derfor måtte ud og lave en manuel nulstilling i firmaets datacenter i Santa Clara i Californien. Ansatte oplevede endda at de ikke kunne komme ind i kontorbygninger, fordi Facebooks nøglekort også var ramt af nedbrud. Det skriver New York Times.

Har kostet hundrede af millioner koner

Nedbruddet betød ikke kun at private havde en aften uden adgang til at poste feriebilleder og debattere i politikernes kommentartråde, et væld af virksomheder verden over måtte også vinke farvel til omsætning på annoncer m.m. Det anslås at nedbruddet har kostet omkring 60 millioner dollars. Facebooks aktie faldt med 4,9 procent på den på amerikanske børs.


TAGS
Facebook
instagram
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S