Home » Hardware » Måske skal du købe din pc nu – der er kæmpe mangel på chips
Måske skal du købe din pc nu – der er kæmpe mangel på chips

Måske skal du købe din pc nu – der er kæmpe mangel på chips

Share

Verden er ramt af mangel på komponenter til elektroniske produkter. Det kan føre til lavere produktion og et smallere udvalg af modeller. Og krisen ser ud til at fortsætte

Det er koldt i Europa. Endnu koldere er det på verdensmarkedet for komponenter til elektroniske produkter, de såkaldte halvledere. Udbuddet af komponenter falder, mens efterspørgslen på produkter stiger. Denne cocktail kan føre til halvtomme butikshylder – dvs. færre pc’er, mobiltelefoner, spilkonsoller, grafikkort (bitcoin-boomet) og sågar færre biler (ingen bil uden elektronik). Tidligere på måneden kunne Lenovo berette om leveringsproblemer.

Manglen på chips skyldes ifølge iagttagere først og fremmest corona-situationen. De mange hjemmearbejdspladser og skoleelever, som er sendt hjem, har skabt en voldsom vækst i efterspørgslen. Samtidig har produktionen i perioder været hæmmet.

Se også:  Sikkerheden flytter helt ind i processoren
Færre chipproducenter

Også det forhold, at der er færre chipproducenter end tidligere spiller ind. Producenterne outsourcer i stigende grad fremstillingen af komponenter til gigantiske underleverandører som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company i stedet for selv at bygge delene.

De afledte effekter fra USA’s tidligere præsident Donald Trumps handelskrig med Kina har også haft betydning, for handelshindringerne har besværliggjort store amerikanske leverandørers samarbejde med kinesiske chipproducenter.

En række producenter af forbrugerelektronik og biler var dygtige nok til at se den begyndende mangel på halvlederkomponenter i anden halvdel af sidste år og købte ind til lager. Så hylderne bliver næppe helt tomme, men flere måneder ud i fremtiden forventer iagttagere, at udbuddet af produkter baseret på moderne elektronik vil være lavere, end vi er vant til.

Se også:  Sikkerheden flytter helt ind i processoren

Måske skal du allerede nu gå ud og sikre dig dit drømmeprodukt; ellers kan du komme til at vente lidt længere, end du har lyst til.


TAGS
chip
halvleder
komponenter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S