Home » Hovedtelefoner og højttalere » JBL Bar 9.1 [TEST]: Dette system sætter standarden
JBL Bar 9.1 [TEST]: Dette system sætter standarden

JBL Bar 9.1 [TEST]: Dette system sætter standarden

Share

Hvis ikke det skal være ægte surround, så får du næppe nogen bedre løsning end dette sæt

Dette Bar 9.1-system har vi testet tidligere, og det vakte stor begejstring, og selvom prisen ikke er faldet i mellemtiden, er den ikke blevet mindre ved dette genlyt. Denne lydbar med subwoofer sætter nærmest standarden for, hvor god tv-lyd kan blive.

Vores begejstring skyldes flere faktorer. Først og fremmest understøtter systemet den nyeste Dolby Atmos og har derfor højttalere, der peger op mod loftet. Et stort plus er også, at hele systemet virkelig kan høres, hvilket ikke er så sært: Betegnelsen 9.1 dækker over, at der er tale om et 9-højttalerssystem plus subwoofer.

Den meget lange lydbar har aftagelige højttalere i siderne. Disse bliver trådløse, når du piller dem af. Herefter kan du placere dem bag lyttepositionen og vupti!, så har du ægte surroundlyd!

Når du igen fastgør højttalerne i selve lydbaren – de sidder fast med magneter – så spiller de med fra denne position, samtidig med at de oplades. De små satellitter kan holde til cirka 3-4 timers drift på en opladning, så det er nok til en helaftensfilm. Vil du have dem stående permanent bag din lytteposition, kan de oplades med USB-kabel.

Se også:  Stor opdatering til Sonos: Bedre batteritid og mere surround

Den trådløse subwoofer er som lydbaren udført i lækre og gode materialer. Og at JBL har styr på at lave lydprodukter, det skinner også igennem på prisen. Den er høj, men sættet er pengene værd.

God balance

Lydgengivelsen har nerve og nærvær.

Den kan være lidt skarp og til den lidt hårde side, og derfor kan det svare sig at justere niveauerne i bas og diskant. Det kan du passende gøre, når du laver den automatiske opsætning af surroundlyden, som du blot skal sætte i gang, så justerer lydbaren selv alle niveauer. Og det gør den godt, for i film med Dolby surroundlyd får du en nærmest biograflignende oplevelse. Vi har sjældent hørt en lydbar, der er så tæt på en ægte surround.

Se også:  Sonos Arc [TEST]: Massiv lydbar giver stemmestyring i hjemmebiografen

Film med Dolby Atmos har tydeligt mere luft og ”højde”. Det er ikke helt som i biografen med højttalere i loftet, men effekten fra Dolby Atmos kan bestemt høres.

At du også kan bruge højttalersystemet (via Wi-Fi og Bluetooth) til musiklytning, er fint nok, men her er JBL-løsningen mindre god. Brug JBL hver dag, når du ser tv. Til almindelig tv-kigning er lyden fin og kommer godt ud i rummet med baghøjttalerne sat på lydbaren. Når du ser film, tager du satellitterne af, placerer dem bag dig og får en kæmpe oplevelse.

JBL Bar 9.1 er klart testens vinder. Det er måske ikke overraskende med den høje prislap. Men set i forhold til markedet generelt er JBL Bar 9.1 enestående!


TAGS
jbl
lydbar
soundbar
tv-lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S