Home » Underholdning » Jagten på danske Popcorn Time-brugere er for alvor gået ind
Jagten på danske Popcorn Time-brugere er for alvor gået ind

Jagten på danske Popcorn Time-brugere er for alvor gået ind

Share

Bøden for en enkelt film kan være over to tusind kroner, hvis man har set den via den populære streaming-tjeneste Popcorn Time. Hundredvis af danske brugere får erstatningskrav ind ad døren i disse dage

“Netflix for pirater”, sådan bliver streaming-tjenesten Popcorn Time ofte betegnet. Lige så nemt det er at streame film og serier fra Netflix, er det nemlig at gøre det via Popcorn Time. Forskellen er blot at du ikke betaler, og at det, ifølge rettighedshaverne, er bundulovligt.

Alligevel er rigtig mange danskere blevet lokket af tjenestens store udbud af underholdning. Men det bliver ikke en gratis fornøjelse for alle. Store erstatningskrav bliver i disse dage sendt af sted fra advokatfirmaet Opus Law, på vegne af filmdistributøren Scanbox Entertainment. Det skriver DR.

Se også:  Nu kommer HBO Max til Danmark - lanceres i næste måned

Beløbet af bøderne varierer, men ligger typisk på 2.200 kroner for streaming og deling af en enkelt film. Det er et skøn advokatfirmaet har foretaget, men advokat Niels Dahl-Nielsen fra Opus Law siger til DR, at beløbet formentlig kan væsentligt blive højere, hvis en sag ender i retten.

Krigen optrappes

I denne omgang vil sagerne kun omhandle film som Scanbox har rettigheder til. Tidligere på året blev der dog sendt mere end to tusinde breve afsted på vegne af andre distributører, og i sidste måned blev to mænd fra Fyn sigtet for at drive hjemmesider, der instruerede i, hvordan man brugte Popcorn Time.

Se også:  Ekspert advarer: Priskrige på bredbånd og streaming kan køre brancher i sænk

Så det ser ud til, at jagten nu for alvor er ved at gå ind, og at livet som Popcorn Time-bruger vil blive mere usikkert fremover.


TAGS
on demand
pirateri
Popcorn Time
streaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S