Home » Forskning » IT folket sidder for meget
IT folket sidder for meget

IT folket sidder for meget

Share

Chancen for at dø tidligt er væsentligt højere, hvis du har stillesiddende arbejde

Den stillesiddende tilværelse tager livet af os i mere end én forstand. Det viser en ny undersøgelse fra Pennington Biomedical center i USA

Jo mere man sidder på job, i bil og derhjemme, jo værre er det. Så snart vi har sat os til rette starter nedbrydningen. Jo længere vi sidder, jo svagere bliver vi, og jo større er chancen for at dø for tidligt.

I gennemsnit sidder vi dagligt 13,7 timer. Dette tal er dog noget højere for IT folk, som udover arbejdstiden også tilbringer meget tid foran skærmen derhjemme – typisk en del længere end de 2,5 timer, som er gennemsnittet.

Se også:  Computer kan fortælle om man dør af corona

Hvis man dertil lægger 7,8 daglige timer i sengen, giver det kun 2,5 resterende timer til aktivitet – hvad enten det så er stående, gående eller reel motion.

Det er alt for lidt mener forskerne. I undersøgelsen fra Pennington Biomedical fremgår det, at hvis man sidder op til 80% af døgnets vågne timer, forhøjes risikoen for at dø af ”cardiovasculære” sygdomme – der dækker over de såkaldte ”livsstilssygdomme”, som blodpropper, hjertesygdomme, diabetes og lignende – med op til 54%.

Det er jo foruroligende nyheder. Men for at afhjælpe dette problem har firmaet BackApp skabt en stol, der lader kroppen arbejde, mens man sidder. Med fødderne på fodpladen (ikke på gulvet som ved andre stole) balancerer man hele kroppen frit i alle retninger på den justerbare kugle.Musklerne omkring rygsøjle og dybt i maven arbejder derved effektivt. Stolen styrker samtidig ryg, skuldre og nakke.

Se også:  Nu kan du få sygesikringsbeviset på din smartphone

Du kan læse mere om Back App her.


TAGS
IT arbejde
sundhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S