Home » Andet » It-Danmark bliver overhalet
It-Danmark bliver overhalet

It-Danmark bliver overhalet

Share

It-industrien har det generelt godt i Danmark. Alligevel bliver
vi overhalet af andre europæiske lande. Det viser en undersøgelse fra the
Economisk Intelligence Unit

Dansk it-industri har det rigtig godt, krisen på trods. Men vi har alligevel tabt terræn til en del andre europæiske lande. Således viser undersøgelsen, at Danmark nu kommer ind på en ottende plads i it-industriens konkurrenceindeks for 2009. Her fik vi en score på 68,6 ud af 100 mulige.

Undersøgelsen er foretaget for tredje år i træk, er sponsoreret af Business Software Alliance (BSA), og har til opgave at vurdere og sammenligne informationsteknologi-industriens vilkår i 66 lande, inklusiv Danmark.

Resultatet virker umiddelbart godt, men formanden for BSA i Danmark, Trude Berg er alligevel ikke alt for glad for de resultater.

“I dagens økonomiske klima, er det vigtigere end nogensinde at man arbejder for en stærk teknologisektor. Teknologi kan være drivkraften bag et økonomisk opsving og generere langsigtet økonomisk vækst. I Danmark ser vi, at selvom vores resultater er højere end i 2008, så er vi faldet tre pladser tilbage fra femte til ottende. Indikatorerne påviser at selvom Danmark har gjort det bedre end sidste år, så har andre lande simpelthen overhalet os inden for it-industriens konkurrenceparametre,” siger Trude Berg.

Se også:  Virksomheder er for langsomme til at udnytte forretningsdata

Har stadig en førerposition

Dog er der også gode toner at finde i rapporten. For undersøgelsen viser også, at Danmark har klaret sig bedst indenfor kategorien it-infrastruktur, hvor det mest markante er, at Danmark er ledende indenfor bredbåndspenetration. Men også indenfor de overordnede forretningsmiljø scorer Danmark højt og kommer ind på en fjerde plads. Områder der kræver forbedringer inkluderer arbejdsstyrke, forskning og udviklingsmiljø.

Her er de fem førende lande i Europa Finland (2), Sverige (3), Holland (5), Storbritannien (6) og Danmark (8). Som de øvrige år, indtager USA endnu en gang førstepladsen.

“Globalt set har IT-industrien klaret krisen forholdsvis godt, på trods af faldende teknologiforbrug,” siger Denis McCauley, Director of Global Technology Research, EIU. ”I stedet for fremskynde kortfristede tiltag som er ment til at øge produktionen i enkelte sektorer eller at holde hånden under skrantende IT-producenter, så bliver lovgiverne nødt til at fokusere på at styrke de fundamentale tiltag der gør at IT-sektoren vil forblive konkurrencedygtig på den lange bane.”

Se også:  IT-arbejdere elsker deres job

Der er dog ingen tvivl om, der skal ske noget, hvis vi ikke skal falde endnu længere bagud i konkurrenceindekset. EIU har derfor kigget på seks faktorer der kan sikre et stærkt miljø i et lands it-sektor.

– Tilstrækkeligt udbud af uddannede medarbejdere

– Innovationsvenlig kultur

– Teknologi-infrastruktur i verdensklasse

– Et robust lovgivningsmiljø der beskytter intellektuelle rettigheder

– En stabil, åben og konkurrencepræget økonomi

– En regering der magter den rette balance mellem at fremelske teknologi og lande markedskræfterne herske

De lander, der klarer sig godt i disse seks ”konkurrenceparametre” er, ifølge EIU og BSA, også de lander der normalt har stærke it-industrier.

Undersøgelsen er ment som et redskab til regeringer, når det kommer til at påvise deres egne styrker og svagheder i forhold til at understøtte en stærk national it-sektor.


TAGS
erhverv
IT arbejde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S