Home » Erhverv » IT som vækstmotor eller bremseklods
IT som vækstmotor eller bremseklods

IT som vækstmotor eller bremseklods

Share

”IT i praksis 2017-2018” afslører to store paradokser, der kan få markant betydning for såvel den private som den offentlige sektor, når det gælder forretnings-udvikling og innovation. Fællesnævneren er medarbejdernes digitale kompetencer – eller rettere sagt mangel på samme

Hvert år tager rapporten ”IT i praksis”, der udgives i samarbejde mellem interesseorganisationen DANSK IT og Rambøll Management Consulting, pulsen på anvendelsen af it i såvel private som offentlige virksomheder – og i år er naturligvis ingen undtagelse. Der er sket meget, siden rapporten første gang så dagens lys for 22 år siden, og i år sætter den ligeledes fokus på borgernes generelle holdning til digital kommunikation samt anvendelsen af velfærdsteknologi.

Se også:  Dropbox vs rivalerne [TEST]: Læg dine digitale værdier et sikkert sted
To store paradokser

Årets rapport er imidlertid præget af to store paradokser. Det ene er at på trods af, at både direktørerne og it-cheferne i de danske virksomheder er enige om, at kundenærhed og kundefokus skal forbedres, hvis man skal kunne leve op til de digitale forretningsstrategier, ophører enigheden, når det gælder en vurdering af, hvorledes disse ambitioner skal eksekveres. Især it-cheferne undervurderer nemlig vigtigheden af at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere.

Det andet paradoks er, at blandt de offentlige virksomheder, er det kun 17 procent, der mener, at innovation er noget, eksterne leverandører og samarbejdspartnere kan bidrage til.

Man ønsker med andre ord selv at stå for innovation samtidig med, at kun hver sjette offentlige virksomhed vurderer, at medarbejdernes digitale kompetencer svarer til, hvad der er brug for. Alligevel har 53 procent af virksomhederne ingen strategi for at udvikle medarbejdernes digitale kompetencer.

Se også:  Dropbox vs rivalerne [TEST]: Læg dine digitale værdier et sikkert sted
Rapportens metode

I ”IT i praksis 2017-2018” afrapporteres der på baggrund af besvarelser fra 120 it-ansvarlige og 78 forretningsansvarlige fra statsligt, regionalt og kommunalt niveau.

I den private sektor har 159 it-chefer og 92 administrerende direktører fra Danmarks top-1000 virksomheder besvaret spørgeskemaet, hvilke står for 30 pro-cent af den samlede DK1000-omsætning. Derudover afrapporteres der på et webpanel blandt de danske borgere, hvor en repræsentativ svarmængde på 1052 borgere danner grundlag.

1 2 3 4Næste

TAGS
Dansk IT
erhver
IT i praksis

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S