Home » Sikkerhed » It-sikkerhed skal på skoleskemaet
It-sikkerhed skal på skoleskemaet

It-sikkerhed skal på skoleskemaet

Share

80 procent af danskerne mener ikke, at børn er tilstrækkeligt rustede
til at sikre sig mod online trusler som identitetstyveri, mobning og
chikane. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra sikkerhedsfirmaet
BullGuard. 83 procent af danskerne mener, at online sikkerhed bør komme
på skoleskemaet.

Internettet er og bliver en fast del af vores hverdag. Uanset alder tid og sted, møder vi i stigende grad personer og virksomheder via internettet, og der opstår hele tiden nye farer og risici, man som bruger skal forholde sig til. Men hvordan skal man sikre sig mod de trusler, man møder, og hvordan skal man lære sine børn og teenagere at agere fornuftigt på nettet?

Især det sidste spørgsmål optager mange danskere, fordi vi ønsker at guide og hjælpe vores børn bedst muligt.

”Vores tal peger paradoksalt mod, at selvom børn helt ned til de laveste klassetrin har egen smartphone og adgang til nettet, så mener otte ud af ti danskere alligevel, at børnene ikke er klædt ordentligt på til at bevæge sig sikkert rundt på internettet,” siger Alexandra Olausson fra BullGuard Danmark, og fortsætter:

Se også:  Arlo Baby [TEST]: Er dette den smarteste babyalarm?

”Ligesom skolebørn bliver undervist i trafiksikkerhed allerede i en tidlig alder, viser vores undersøgelse, at danskerne mener, noget tilsvarende bør gøres i skolerne inden for online adfærd. Hele 83 procent svarer, at de ønsker at få online sikkerhed på skoleskemaet.”

Et evigt skiftende trusselsbillede

Den store udfordring inden for it-sikkerhed er den hastige teknologiske udvikling. Udviklingen inden for sociale tjenester, apps, online spil kombineret med en voksende udbredelse af mobile devices giver svindlere, hackere, seksuelle krænkere og identitetstyve gode betingelser for at lykkes med deres forehavender, og i den sammenhæng er børn ekstra udsatte.

”Børn har ofte de tekniske kompetencer på plads, men mangler derimod modenheden til at gennemskue farer og forstå konsekvenserne af deres handlinger online, og selvom man allerede gør en række ting for at lære børn om sikker it-adfærd, er det måske på tide, at det bliver sat endnu mere i system”, siger Alexandra Olausson.

BullGuard samlet seks gode råd til forældre, der gerne vil sikre deres børn online:

– Forklar vigtigheden af at sige nej til venneanmodninger på de sociale netværk fra folk de ikke kender
– Forstå privat- og sikkerhedsindstillinger. Vis dine børn, hvordan de bruges og lad dem vise, at de har forstået, hvordan det fungerer.
– Spørg dine børn om de eller nogen af deres venner nogensinde er blevet udsat for mobning eller ubehagelige beskeder online og hvordan de har reageret på det.
– Undersøg om dine børn er klar over, at de ikke bør mødes fysisk med personer, som de kun har chattet med online. Få dem til at fortælle dig, hvad farerne er.
– Tal med dine børn om det at tage billeder og poste dem online. Vær sikker på de forstår, hvor meget opmærksomhed de får.
– Vis en sund interesse i dine børns online aktiviteter, så du bliver bedre i stand til at guide og beskytte dem i deres online adfærd.

Se også:  LEGO og Universal Music lader ungerne kreere seje musikvideoer

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Radius Kommunikation på vegne af BullGuard. Undersøgelsens data er baseret på besvarelse fra 1.000 respondenter i aldersgruppen 18-75 år tilsvarende den danske befolkning i forhold til alder, køn, uddannelse og geografi. Dataindsamlingen fandt sted i perioden 12. – 21. marts 2015 via en online spørgeskemaundersøgelse gennem Epinions paneler.


TAGS
bullguard
børn
Privatliv
undervisning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S