Home » AOD Pro » Fjernarbejde har sendt ansvaret for sikkerhed over på medarbejderne
Fjernarbejde har sendt ansvaret for sikkerhed over på medarbejderne

Fjernarbejde har sendt ansvaret for sikkerhed over på medarbejderne

Share

It-afdelingen har ikke længere hovedansvaret for sikkerhed, når medarbejderne sidder på hjemmekontoret. Det oplever mange ansatte, og det giver digital angst, viser ny undersøgelse

Gennem hele Corona-pandemien har hjemmearbejde, eller fjernarbejde, været med til at holde virksomheder på rette kurs. Mange fjernarbejdere har taget imod den nye arbejdsform uden problemer, mens andre har været langt mindre begejstrede. En undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet F-Secure viser, at mange i dag lider af en form for digital angst, forårsaget af, at risikoen for cyberangreb og tabte personlige data.

Undersøgelsen, der er udført blandt 7200 medarbejdere på verdensplan, viser, at 67 procent er bekymrede for deres onlinesikkerhed og ikke mindst privatlivet.

Se også:  AOD PRO Award 2021: ESET Business

Til internetmediet ITProPortal forklarer Lee Hadlington, seniorlektor i cyberpsykologi på Nottingham Trent Universitet, at det skyldes, at for mange medarbejdere nærmest er blevet kastet ud i denne ”nye normal”, uden nogen form for træning eller det korrekte udstyr.

Cybersikkerhed ud af it-afdelingen

Pludselig er cybersikkerhed gået fra at være noget, der blev håndteret af virksomhedens it-afdeling, til noget medarbejderne skulle håndtere selv.

Undersøgelsen viser videre, at 65 procent opfatter internettet som et stadig farligere sted. Yderligere så bekymrer 71 procent sig for, at forbundne enheder kan medføre, at deres private data bliver kompromitterede. En tilsvarende andel bliver stadig mere bekymrede for at bruge offentlige trådløse netværk.

Se også:  [TEST]: Arlo Pro 4 Spotlight – detaljeret overvågning

I rapporten opfordrer Tom Gaffney, security consultant i F-Secure, til, at fjernarbejderne – når de nu er nødt til at passe på sig selv – holder alle deres enheder og software opdaterede, og at de adskiller deres personlige og professionelle onlineaktiviteter.


TAGS
Hjemmekontor
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S