Home » Processor » It-rigets tilstand
It-rigets tilstand

It-rigets tilstand

Share
Volta er vejen frem? måske – Er Nvidias Volta-arkitektur den revolutionerende gpu, vi alle har ventet på? 

Man kan roligt sige, at Nvidia har udvist en anselig mængde styrke, når det gælder den store gpu-krig, der har fundet sted de seneste to år. Pascal har været på gaden i knap to år nu, og den fører stadig i kampen mod Intels bud. Radeons Technology Group har simpelthen ikke kunnet konkurrere – hvad enten det gælder mellemklassen med de Polaris-baserede RX 400- og 500-kort, eller i den dyre ende, hvor Vega er faldet slemt igennem på trods af den hype, der omgav det. Konkurrencen er altså ikke stor. Hvad kan da være det næste skridt for almægtige Nvidia?

Svaret må være Volta. Vi har længe hørt rygter om, at Nvidias seneste og største arkitektur omsider når frem til forbrugermarkedet, og nu har vi omsider fået mere end en anelse om, hvad den faktisk indeholder. Vi ved, at TSMC producerer kernen, vi ved, at den kører på baggrund af 12 nm FinFET-produktionsprocessen, og vi ved også, at der allerede findes professionelle acceleratorkort. De bliver naturligvis drevet af den overdådigt stærke GV100-kerne. Hvad kan vi da forvente af denne nye gpu-serie, når den når frem til forbrugerne?

Se også:  Mangeårig VMware-chef bliver ny chef hos truet Intel

Vi kan ikke være helt sikre, men et tilbageblik på fortiden kan måske give os et praj. Vi ved, at antallet af de CUDA-kerner, der finde i både den eksisterende Pascal P100-gpu-accelerator og i GTX 1080 Ti er det samme. Hvis det er tilfældet, er det sandsynligt, at Voltas V100 og forbrugerversionen 2080 Ti (når den engang bliver lanceret, lad os gætte på 2019) bliver identiske. Så kan vi beregne den procentuelle forskel mellem CUDA-kernerne på GTX 1080 Ti og1080 og overføre den til V100’s specifikationer. Resultatet er et groft estimat af antallet af yderligere CUDA-kerner, der vil være i Nvidias næstegenerations-flagskib (GTX 20180).

Se også:  Intel har fået tilladelse til at samarbejde med Huawei

Det korte svar er, at der er en stigning på 33 % i CUDA-kerner og dermed ren kraft i forhold til den forrige generation, og det omfatter ikke eventuel arkitekturmagi eller overførsel til gddr6- eller HBM-hukommelse. Altså en stigning på mindst 33 % i rå ydelse, hvilket i sig selv er spændende nok, forudsat at de aktuelle priser holder tværs over generationsskiftet.

Medstifter og topchef hos Nvidia, Jen-Hsun, har ikke meddelt os, at vi kan forvente en umiddelbart forestående reaktion på Vega, og der går derfor nok lidt tid, før vi ser disse kort. Men med SK Hynix’ lancering af den seneste gddr6-hukommelsesstandard, der allerede bliver produceret til kort med meget høje specifikationer, og med professionelle Volta-gpu’er på markedet lige nu vil vi blive meget overraskede, hvis vi ikke får lov at se disse kort blive lanceret før eller under Computex 2018.

Kan Nvidias GV100 vise os, hvordan næste generations gpu’er kommer til at se ud?

TAGS
4K
ADM
intel
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S