Home » Processor » It-rigets tilstand
It-rigets tilstand

It-rigets tilstand

Share

Vi har lagt kyndelmisse bag os, og det går mod lysere tider. Tiden er inde til at gøre status over de vigtigste tendenser i vores branche. Går vi også mod lysere it-tider? I nogle tilfælde gør vi det afgjort; i andre er det mere tvivlsomt. Vi skærer igennem hypen og hysteriet og ser nøgternt på det, vi har at glæde os til. Vi lægger ud med en udførlig analyse af processor-giganternes holmgang, går i dybden med lagersituationen og ser seriøst på skærmene (hvornår skal du have 4K?). Og så runder vi af med det elskede smertensbarn virtual reality.

Succesen skal følges op – Intel er nok rystet, men AMD skal konsolidere sin succes med forbedringer

Det sker sjældent, at forventningens glæde er mindre overvældende end succesen hos det produkt, den retter sig imod. Men vi er måske forvænte: Når det var Jim Keller, der skulle være hovedkraften bag AMD’s Zen-arkitektur, var der ingen, som forventede en fiasko. På den anden side vidste vi ikke, hvad vi kunne forvente af det firma, der ellers havde skuffet os på cpu-fronten i de foregående seks år.

Ryzen var og er stadig et mesterstykke. En produkt-fornyelse, som man kun ser en gang hvert tiende år. Noget, som AMD desperat havde brug for, hvis firmaets fremtid skulle sikres. Ryzens indflydelse på forbrugersegmentet har været enorm og vidtrækkende og har tvunget Intel til at handle, holde op med at hvile på laurbærrene og øge kerneantallet for blot at beholde noget, der ligner den markedsandel, man tidligere har haft. Efter en ventetid på seks lange år har vi atter noget at vælge imellem. Forbrugerne skal igen træffe en beslutning.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Intel-bundkort der rykker

Begge processorproducenter leverer nu løsninger, der ubesværet kan afløse tidligere platforme. Uanset om det er Skylake X eller Threadripper til arbejdsstationer, Coffee Lake eller Ryzen 7 i mellemklassen, eller det er Ryzen 3 eller Core i3s i den lave ende, findes der en processor til enhver.

Zen er kun begyndelsen på det, Ryzen kan tilbyde.

Ryzen er imidlertid ikke perfekt, og selv Don Woligroski, der er AMD’s Desktop CPU Marketing Manager, har sagt til JokerProductions, at Ryzen var en “worst case scenario” for AMD. En ny arkitektur på en ny node udløser et væld af problemer, herunder fejl i hukommelse og BIOS, knas med strømforsyning og generelt lavere frekvenser, end man oprindelig havde forestillet sig.

Se også:  Intel sprænger skalaen – nu ryger nanometer

Ryzen 2, der er kendt under navnet Pinnacle Ridge, skal løse disse problemer. AMD skriver i en pressemeddelelse fra 7. januar, at man forventer at lancere den i april i år. Der bliver ifølge AMD tale om en 12 nm-produktion (i forhold til Ryzens nuværende 14 nm), og vi kan forvente højere clockfrekvenser, lavere strømforbrug og to helt nye chipsæt (X470 og B450), der slår følge med bevarelsen af AM4-soklen, der skal sikre bagudkompatibilitet med tidligere chipsæt. Alt dette bør give enkeltkerne-ydelse på niveau med Skylake og Kaby Lake, og samtidig øge multikerne-ydelsen.

Det fascinerende ved Ryzen skal man finde i dens Infinity Fabric-forbindelser.

Hertil kommer, at platformen bliver yderligere forbedret med øget hukommelsessupport, bedre overclocking og forbedret bundkortdesign. Det bør også potentielt gøre det muligt for AMD at indføre flere cpi-e-lanes i de nyeste chipsæt.
Vi forventer også at se AMD lancere sin serie af Vega-drevne Raven Ridge-APU’er inden længe.

De giver forhåbentlig flere funktioner til dem, der er interesserede i at bygge en økonomisk overkommelig gamingmaskine eller medie-pc med beskedne specifikationer. Disse chips formodes at rumme fire Zen-kerner og ti eller elleve Vega-cpu-kerner, og vi kan se frem til noget af et monster til billig gaming ved 1080p.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
4K
ADM
intel
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S