Home » AOD Pro » IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje dansker
IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje dansker

IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje dansker

Share

Danskerne er trætte af IT-problemer. Hele 65% har det seneste år måtte få hjælp fra IT-support to eller flere gange. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse om danske kontoransattes arbejdsglæde, produktivitet og IT-sikkerhed

Danskernes arbejdsglæde og produktivitet bliver dagligt udfordret af IT-problemer. Det præsenterer teknologivirksomheden HP i en ny landsdækkende undersøgelse, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet Norstat. Undersøgelsen viser, at hver tredje danske kontoransat oplever, at IT-problemer er en væsentlig kilde til frustration og spildtid i deres hverdag. Hertil bruger 30 % mere end 10 minutter om ugen på IT-problemer, f.eks. på at computeren ikke vil starte, at man ikke kan få adgang til servere eller programmer og applikationer, der ikke vil åbne.

AOD havde fornøjelse af at deltage i en præsentation af undersøgelsen tidligere på ugen, hvor Peter Møller Kristensen, adm. direktør i HP Danmark lagde ud af med at forælle.

”IT-problemer giver panderynker hos mange danskere. Det skaber naturligt nok frustration, og sætter en stopper for at arbejde produktivt. Og med den moderne arbejdsplads, hvor der skal være fleksibilitet til at arbejde hvor som helst, er velfungerende IT-udstyr kun blevet endnu mere presserende og et afgørende parameter for medarbejderes arbejdsglæde.

Se også:  Deco XE75 med Wi-Fi 6E [TEST]: Her får du ekstra trådløs båndbredde

En velfungerende arbejdscomputer har stor betydning for 74 % af danske kontoransattes arbejdsglæde, viser undersøgelsen. Ydermere, har godt hver 5. kontoransat svaret, at de forventer at kunne være mere produktiv, hvis de havde bedre IT-udstyr derhjemme.

”I HP har vi stort fokus på at skabe fleksible rammer, som understøtter den individuelle medarbejders ønsker bedst muligt, så de kan bevare en fornuftig work-life balance. Med vores løsninger og services sikrer vi, at virksomhedernes medarbejdere får stillet de bedste forudsætninger og værktøjer til rådighed til at arbejde hvor som helst, uden at det sker på bekostning af deres produktivitet,” siger Peter.

Danskerne er ikke bange for phishinglink

IT-sikkerhed er de danske kontoransatte ligeledes blevet spurgt ind til i undersøgelsen. Her svarer hver 5. kontoransatte, at de frygter at klikke på et phishinglink, der kan udsætte deres virksomheder eller dem selv for fare. Mens halvdelen ikke forventer, at det er noget, der kan ramme dem. Samtidig svarer 64 % af den danske arbejdsstyrke at indbyggede sikkerhedsløsninger er en vigtig faktor, når de skal vælge arbejdscomputer. Det er dog kun hver 3. kontoransatte, der oplever, at deres arbejdsgiver har mere fokus på IT-sikkerheden end hidtil som følge af øget hjemmearbejde.

Se også:  Dell UltraSharp 4K WB7022 [TEST]: Stort webkamera med flot design og god funktion

”I HP arbejder vi ikke med præmissen om, hvorvidt man kommer til at klikke på et phishing-link eller ej, men om hvornår man klikker på et. Derfor overrasker det mig en del, at halvdelen af danske kontoransatte ikke frygter phishinglinks. Vi ser hackerne i dag blive mere og mere sofistikerede og udspekulerede. Den udvikling vil kun fortsætte,” siger Services og Solutions specialist i HP Danmark, Elisabeth Sangill, og fortsætter:

”Undersøgelsens resultater understreger netop behovet for, at virksomheder i højere grad investerer i de rette løsninger med automatisk og indbygget sikkerhed baseret på zero trust, hvor man også får stoppet ukendt malware, så medarbejdere kan arbejde hvor som helst uden at bekymre sig.”

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på en måling blandt 1.012 danskere, der arbejder hele dagen (45 %) eller noget af dagen (55%) ved en computer – defineret som kontoransatte. Undersøgelsen er foretaget i perioden slut september til start oktober 2022 i Norstats online panel.


TAGS
aod pro
HP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S