Home » Software » It-nørdens trin for trin-guide: Ned i maskinrummet på Windows 11
It-nørdens trin for trin-guide: Ned i maskinrummet på Windows 11

It-nørdens trin for trin-guide: Ned i maskinrummet på Windows 11

Share
3 Væk frosne apps til live

En vigtig funktion ved Jobliste består naturligvis i at afslutte programmer eller processer, der ikke reagerer. Man vil bemærke, at den slags processer som regel er markerede, og hvis man vælger processen og klikker “Afslut job” (somme tider skal man klikke mere end én gang), er det tit og ofte nok til at stoppe den. En undtagelse er Stifinder (eller Windows Stifinder, som den bliver kaldt). Når man vælger den, bliver “Afslut job” skiftet ud med en “Genstart”-knap.

Men hvad gør man nu, hvis man konstaterer, at man står over for risikoen for at miste en mængde data, fordi man har været for sjusket med at gemme dokumenter? Med lidt held kan man måske genoplive programmet ved at identificere og afslutte præcis den tråd, der holder sagerne i skak, og hvis man er heldig, kan det være nok til at gelejde appen tilbage til en fungerende tilstand, uden at den bryder ned.

Jobliste kort fortalt
1. Processer

Denne fane giver et praktisk overblik over det hele – fra Store-apps og desktop-programmer til baggrundstjenester – på din pc. Elementerne er delt op i tre sektioner: Apps, Baggrundsprocesser og Windows-processer.

Se også:  ABook Ultimate A50 [TEST]: Rammer den rette balance
2. Ydelse

Herfra kan du overvåge ydelsen fra vigtige hardwareenheder. En graf leverer historiske data for de seneste 60 sekunder, mens man kan se realtidsdetaljer og nøgleoplysninger om hver komponent.

3. Appoversigt/start

Den førstnævnte giver mulighed for at se ressourceforbruget for kørende apps, som du har installeret fra Microsoft Store, mens den sidstnævnte giver en omfattende liste over programmer og apps, der er indstillet til at starte sammen med Windows, plus et estimat over deres indflydelse på starttiden.

4. Brugere

Hvis flere brugere er logget på din pc, kan du bruge denne fane til at se, hvilke processer hver bruger kører i øjeblikket. Denne funktion vil naturligvis være af begrænset værdi for enkeltbrugere.

5. Detaljer

Denne sektion er potentielt den nyttigste del af Jobliste. Den giver dig oplysninger om – og kontrol med – igangværende processer.

Se også:  Guide: 6 smarte måder at bruge Word på
6. Tjenester

Få et hurtigt overblik over kørende Tjenester. Du kan starte og stoppe dem herfra eller springe til det mere omfattende Tjenester-værktøj.

Det gør du ved at højreklikke på den fejlslagne proces og vælge “Gå til detaljer”. Det fører dig til fanen “Detaljer”, hvor du ser processer i alfabetisk orden med langt mere potentielt anvendelig information – deres status (kørende eller stoppet); den bruger, der har startet dem (typisk dig, SYSTEM eller en TJENESTE), og et PID (Process ID).

Når du vil prøve at frigøre en ikke-svarende tråd herfra, højreklikker du på den en gang til og vælger derefter “Analysér venteliste”. Det fremkalder en liste over tråde, som bruger eller venter på at bruge ressourcer, der er i brug andetsteds [Billede B].

Afslutning af tråden kan være nok til at frigøre den oprindelige process – det har vi for eksempel prøvet nogle gange i Firefox, når en individuel fane er blevet ikkesvarende.

Billede B

TAGS
gør det selv
problemløsninger
Tips og tricks
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S