Home » Erhverv » It-medarbejderen er den største trussel
It-medarbejderen er den største trussel

It-medarbejderen er den største trussel

Share

Virksomheder tiltro til egen evne til at
modstå it-sikkerhedstrusler. Og man mener, at it-medarbejderen er det
største problem!

Det viser en undersøgelse, lavet af Symantec og IT-Universitetet i København. Undersøgelsen, der er baseret på besvarelser fra 1.025 ledere og it-professionelle verden over, viser, at virksomheder mangler tiltro til, at de kan agere i det aktuelle it-trusselsbillede, respondere hurtigt på nye trusler og konstant være det nødvendige skridt foran de it-kriminelle.

Det er der flere årsager til: 39 procent mener, at deres it-sikkerhedsmedarbejdere mangler den nødvendige erfaring. 66 procent vurderer, at deres it-medarbejdere er mindre end effektive. 45 procent siger, at tidsmangel er en afgørende faktor for, hvorfor deres it-medarbejdere ikke kan respondere på trusler. 43 procent virksomheder er i nogen grad eller meget underbemandet, hvad angår it-medarbejdere. 46 procent oplever udfordringer med rekruttering. 42 procent siger, at fastholdelse af it-medarbejderen er det største problem.

Se også:  IT-arbejdere elsker deres job

»Ingen virksomhed ønsker at se fortrolige oplysninger blotlagt for offentlighedens skue. Men faktum er, at virksomhederne bliver mere og mere sårbare. Især inden for de seneste år er trusselsbilledet ændret betydeligt. Hackerne går i dag målrettet efter information, og deres angrebsmetoder bliver mere og mere sofistikerede. Det stiller krav til øget opmærksomhed på it-sikkerhed og ikke mindst til medarbejdernes kompetencer,« siger Jan Skelbæk, country manager Denmark, Nordic & Baltic i Symantec.

En ”varm kartoffel”

»It-sikkerhed er et meget hot emne i dag, og der efterspørges uddannelse på området fra mange sider,« forklarer Kasper Østerbye, der er studieleder på IT-Universitetet i København. »På vores fuldtidsstudier indgår undervisning i it-sikkerhed som et element af andre kurser, for eksempel softwarearkitektur, men vi har ikke enkeltkurser på området endnu.

Se også:  IT-arbejdere elsker deres job

Dog er det så aktuelt et emne, at vi seriøst overvejer, at der skal gøres plads til det som fag på IT-Universitetet i København. Ansvaret for optimal efteruddannelse af Danmarks it-sikkerhedsmedarbejdere har hidtil ligget hos virksomhederne.

Hvis IT-Universitetet tager det under sine vinger i fremtiden, betyder det ikke, at efteruddannelse i virksomhederne skal stoppe. Det er ikke et spørgsmål om enten-eller, men både-og. Vi må alle tage ansvar for, at Danmark er klædt på til at håndtere det aktuelle trusselsbillede,« siger Kasper Østerbye.


TAGS
IT arbejde
Symantec

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S