Home » Sikkerhed » Her er de it-kriminelles tre vigtigste våben
Her er de it-kriminelles tre vigtigste våben

Her er de it-kriminelles tre vigtigste våben

Share

Hacking, malware og phishing er eksponentielt stigende for hvert år. Det kræver samarbejde, opdateringer og træning af medarbejdere for at knække kurven.

Seneste sikkerhedsrapport fra Verizon viser, at flere og flere bliver udsat for angreb. Hacking og malware har været gennemgående stigende siden 2007, mens phishing nu også er på vej op og tager del i den eksponentielle vækst. Det er tre kurver, der skal knækkes.

”It-kriminalitet har været stigende de sidste år, og det er endnu ikke lykkes it-eksperter at knække kurven. It-kriminalitet er i dag en milliardforretning på verdensplan, og det skyldes i høj grad, at man har svært ved at identificere og retsforfølge bagmænd på grund af politik og manglende vilje til samarbejde på tværs af lande,” udtaler Jens Monrad, analytiker i FireEye og medlem af IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg.

Mange it-kriminelle udfører deres kriminelle handlinger fra lande, hvor der ikke er noget tværpolitimæssigt samarbejde, og hvor viljen til at identificere og retsforfølge personer er meget lille. Men selvom at kriminaliteten udføres i nogle enkelte lande, er det stadig et globalt problem. Derfor kræver det politisk enighed på globalt plan at få kurven knækket. Indtil det sker, bør virksomheder og medarbejdere forberede sig mod de it-kriminelles handlinger.

Se også:  IT-kriminelle klar med en ny angrebstaktik

Den største trussel kræver forberedelse

I dag handler forsvar mod hacking i høj grad om, hvor godt man er forberedt. Hvis en virksomhed har den nødvendige viden til at forstå trusselslandskabet, kan man også identificere sine mest kritiske aktiver. Det kræver, at man har kontrol over, hvem der er på ens netværk, og hvad disse personer har adgang til.

”Mange angreb lykkes i dag, fordi virksomheder ikke har den nødvendige indsigt, og derfor opdages det for sent eller i værste fald, fordi man får besked fra f.eks. medier eller myndigheder. Hvis en virksomhed har styr på trusselslandskabet og adgangen til sin data, kan det alt sammen hjælpe med at minimere skaderne, når uheldet er ude – og på den måde, kan virksomheder i langt højere grad også begrænse skaderne,” fortsætter Jens Monrad.

Jens Monrad anbefaler desuden, at man som virksomhed har en beredskabsplan, der er gennemprøvet og evalueret. Den skal også indeholde elementer, som eksempelvis hvem, der udtaler sig til medier og hvem, der skal kontaktes hos myndigheder.

Phishing bliver en større trussel

Selvom hacking i dag er den største trussel, er phishing (falske e-mails) også en nem vej frem mod hacking og installering af malware for den it-kriminelle.

Se også:  Gratis app forsvarer dig mod fuskere - alle de seneste advarsler ét sted

”Phishing er svært at beskytte sig imod. Der findes nogle standarder, hvor medarbejdere kan minimere antallet af phishing forsøg, men det vigtigste er nok træning af virksomhedens medarbejdere og oplysningskampagner. Uanset hvad, så vil en beredskabsplan og en kontrol over sine kritiske aktiver, hjælpe uanset om medarbejdere falder i nettet via en phishing e-mail eller ej,” fortæller Jens Monrad.

Hackingen bliver personlig

I takt med at phishing bliver et mere og mere anvendt våben, viser Verizons rapport også, at angreb på personlige tablets og mobiler er stigende. Derfor er det vigtigt, at medarbejdere også er på vagt hjemme i stuen.

”Lige siden introduktionen af internettet har fladen for it-angreb ekspanderet, og vi må forvente at den vil ekspandere yderligere med koncepter som f.eks. Internet of Things, hvor vi får mulighed for at forbinde flere dele på internettet og fjernstyre disse. Når it-kriminalitet er en milliardforretning på verdensplan, og i takt med at angrebsfladen ekspanderer, vil der også introduceres flere måder, hvorpå it-kriminelle vil forsøge at tjene penge,” udtaler Jens Monrad.

I lyset af den stigende mængde af angreb anbefaler Jens Monrad, at man opdaterer alle sine enheder og applikationer så hyppigt, som det er muligt.


TAGS
hacking
it-kriminalitet
malware
phisphing
verizon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S