Home » AOD Pro » Danske virksomheder: Digitalisering er ikke vejen til at skabe grøn omstilling
Danske virksomheder: Digitalisering er ikke vejen til at skabe grøn omstilling

Danske virksomheder: Digitalisering er ikke vejen til at skabe grøn omstilling

Share

Mange virksomheders afvisning af digitale løsninger til grøn omstilling er den måske mest overraskende konklusion i rapporten IT i praksis, hvor man har spurgt de største danske virksomheder, kommunerne, offentlige organisationer og borger om deres brug af den digitale teknologi og deres vaner

Årets IT i praksis-rapport – som udarbejdes af Rambøll Management Consulting i samarbejde med organisationen Dansk IT – er på gaden i sin 26. udgave. Rapporten i år rummer flere spændende konklusioner. Blandt andet afslører den, at danske virksomheder måske lidt overraskende ikke har megen tiltro til digitale løsninger, når det handler om fremtidens grønne løsninger.

Kun godt hver femte (21 procent) af landets 1000 største virksomheder ser et grønt perspektiv i digitalisering som vejen til fremtidens grønne løsninger – det til trods for, at knapt halvdelen (46 procent) af virksomhederne betragter bæredygtighed som en strategisk topprioritet.

Overset potentiale

Ifølge de to partnere bag rapporten er de danske virksomheders tilgang til grønne løsninger problematisk. Det oversete potentiale i bedre brug af data og digitalisering i den grønne omstilling bremser Danmarks vej til målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030, mener Rambøll og Dansk IT.

IT i praksis 2021-22 bygger på interview med de 1000 største private virksomheder i Danmark, samtlige kommuner og regioner samt statslige virksomheder. Mere end 1000 borgere har desuden deltaget i borgerundersøgelsen.

Mere hjemmearbejde – måske …

Rapporten viser også, at holdningen til hjemmearbejde er vendt på hovedet i både den offentlige og private sektor. Nu er 2-4 hjemmearbejdsdage om ugen ganske almindeligt, afslører rapporten. Rapportens konklusion strider dog med de aktuelle trafikiagttagelser. Trafikken omkring hovedstaden var i september – ifølge Vejdirektoratet – tættere end før corona.

Undersøgelsen viser også, at den offentlige sektor vil mere end fordoble brugen af kunstig intelligens over de kommende tre år. Det bør føre til dataetiske overvejelser og politisk stillingtagen på området, lyder det samstemmende fra Dansk IT og Rambøll.

Også virksomhederne investerer i det helt nye teknologiområder. Rapporten løfter sløret for store, kommende investeringer i kunstig intelligens, internet of things og virtual reality.

IT i praksis 2021-2022 kan hentes her.


TAGS
IT i praksis

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S