Home » AOD Pro » IT-arbejdere elsker deres job
IT-arbejdere elsker deres job

IT-arbejdere elsker deres job

Share

Under pandemien er it-arbejdernes tilfredshed med deres job steget til 85%. Det viser nye tal fra Computerworld it-jobbank

Med en stigning på 12% i forhold til 2020, er der sket en markant ændring i antallet af it-professionelle, der er tilfredse med deres job. Dermed tegner der sig et billede af en branche, der trods udfordringerne under COVID19 har klaret skærene rigtigt godt.

”Både virksomheder, ledere og medarbejdere har været gode til at tage den hybride arbejdsdag til sig og fået det til at fungere under pandemien. Og det er specielt muligheden for at arbejde hjemme et par dage om ugen, har været med til at øge arbejdsglæden,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.
90 % af de adspurgte it-professionelle siger da også, at de foretrækker en virksomhed med mulighed for at arbejde hjemme. Så muligheden flekstid er blevet et væsentligt parameter, når danske it-folk skal vurdere deres fremtidige arbejdsplads.

Se også:  AOD PRO AWARD 2021: Her er de bedste testede professionelle it-produkter

Chefen, flekstid og balance betyder mest

Muligheden for hjemmearbejde er dog ikke den eneste faktor, når man spørger it-medarbejderne om, hvad der gør dem så tilfredse med deres arbejde. Forholdet til chefen, work-life balance og kollegaerne spiller også en stor rolle for ens jobtilfredshed.

”Selv om vi værdsætter muligheden for hjemmearbejde, så er forholdet til ens nærmeste chef den vigtigste faktor for vores jobglæde. Så der ligger et stort ansvar hos lederne for at skabe en god arbejdsplads. Det er vigtigt at huske på – især når flere medarbejdere samtidig vil arbejde remote en eller flere dage om ugen,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

Se også:  Adesk Business+ [TEST]: Når du ikke kan få kræfter nok

Om analysen

Analysen fra Computerworld it-jobbank er foretaget som spørgeskemaundersøgelse blandt i alt 2.500 deltagere i 2021. De adspurgte it-professionelle er i alderen 18-65 år, og både ansatte i den private og offentlige sektor er repræsenteret.


TAGS
aod pro
IT arbejde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S