Apple klar med billig mini-mobil

Apple klar med billig mini-mobil

Share

iPhone SE har de samme kræfter som topmodellen iPhone 6S, men er mindre og væsentligt billigere

Vi har været vant til at størrelsen på smartphones kun går én vej med  – og det er opad. Nu har Apple imidlertid valgt at gå den komplet modsatte vej.

Ikke alle var nemlig begejstrede, da de med 6’eren gik op i størrelse. Mange foretrak den mindre iPhone 5.

Apple har derfor genoplivet den snart fire gamle mobil i en opdateret udgave.

Blandt de mindste på markedet

I det ydre er den nye iPhone SE stort set mangen til iPhone 5 er – kun de matslebne kanter adskiller de to. Det betyder at vi er nede i en skærmstørrelse på 4″, hvilket er noget af det absolut mindste du kan finde på en smartphone i dag. Der er anvendt en Retina-skærm, men uden den nye 3D Touch-teknologi, som findes i iPhone 6S.

Se også:  Sony Xperia XZ [TEST]: Skiller sig ud fra mængden

Kræfter som 6S’eren

Indmaden er imidlertid den samme som i Apples seneste topmobil. Processoren er således en 64-bit A9-chip. Sammenlignet med iPhone 5S giver den dobbelt så hurtig ydeevne og tre gange så hurtig grafik – men der er så også tale om en snart tre år gammel mobil.

Da energieffektiviteten i den nye processor er større skal batteritiden være længere. Det bidrager M9 hjælpeprocessoren også til.

Wi-Fi ac samt 4G sikrer god webhastighed og mobilen understøtter også opkald via nettet.

Nyeste kamera

Kameraet i mobilen er stort set det samme som i iPhone 6S. Der er således tale om et 12-megapixel iSight-kamera med hurtig autofokus, 4K-video, slowmotion, Live Photos, 63 megapixels panoramabilleder og True Tone-blitz. Frontkameraet har Retina Flash, der gør skærmen tre gange lysere, for at man nemmere kan tage selfies i svagt lys.

Se også:  Ny app giver dig en nemmere rejse

iPhone SE introduceres med iOS 9 som styresystem.

Overkommelige priser

Den vil være tilgængelig i space grey, sølv, guld og rosaguld. Priserne vil være 3.699 kroner for en model med 16 GB og 4.599 kroner for en model med 64 GB. Den kommer på markedet i USA og en række andre lande fra d. 31. marts. Danmark er ikke med i denne runde. Vi følges med Albanien, Andorra, Bahrain, Belgien, Bosnien, Bulgarien, Estland, Finland, Forenede Arabiske Emirater, Grækenland, Guernsey og en hel masse andre lande, som må vente til starten af april for at få den i butikkerne.

Mobilen ledsages af en række tilbehør, herunder læder-etuier i sort og natblå til 329 kroner samt Lightning Docks i metalliske overflader med matchende farver til 399 kroner.

Apple iPhone SE.

Apple iPhone SE.

Del denne