Home » Mobiltelefon » iPhone med vokseværk
iPhone med vokseværk

iPhone med vokseværk

Share

Skærmen er blevet større, designet ændret, og teknologien finpudset. Men er det nok til, at Apples mobil kan klare sig mod de evigt aggressive konkurrenter?

Endelig skete det, som mange havde håbet: Apple introducerede en iPhone med væsentligt større skærm end de nærmest mikroskopiske 4”, der har hængt ved forgængerne.

Endda hele to modeller er det blevet til: iPhone 6 på 4,7” og en gigantisk iPhone 6 Plus med en 5,5”-skærm. Men hvordan gør iPhone sig så i storformat?

Ligger bedre i hånden

Det første, man må konstatere, er, at mobilen, trods det øgede skærmareal, hverken er blevet meget tungere eller væsentligt mere uhåndterlig. Takket være et tyndere design med afrundede kanter føles den faktisk bedre at holde på end den kantede forgænger iPhone 5S.

Se også:  OnePlus lancerer ultrabillig mobil til 1.399 kroner

Hvordan man har det med skærmstørrelsen er en personlig sag, men vi synes, at de 4,7” er en klar forbedring. Ikke kun fordi billeder bliver større, men også fordi det endelig er til at taste noget uden at ramme forkert hver anden gang, du trykker.

Den store iPhone 6 Plus er rar at bruge, når du sidder hjemme og surfer eller måske ser YouTu-be, men den er lidt af en klods at have med i lommen, og den er ikke egnet til enhåndsbrug.

Skaleringsproblemer

For at bevare den velkendte Retina-skarphed har Apple øget skærmopløsningen, så den matcher de store displays. Samtidig er kontrast, lysstyrke og betragtningsvinkler forbedret.
Det resulterer i et utrolig lækkert skærmbillede. Markant bedre end de bedste konkurrenters er det dog ikke, men Apple er stadig med på toppen, når det gælder skærmkvalitet.

Se også:  I aften kommer iPhone 12 ... måske

Uheldigvis oplevede vi lidt problemer med at skalere apps til den nye opløsning. Eksempelvis måtte vi opgive at bruge netbank, da der manglede en talrække på loginskærmen, og Facebook Messenger viste kun halvdelen af beskederne, efter skærmen havde været roteret. Disse skaleringsproblemer må forventes at blive rettet snarest.

[pt id=’2032879′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”iPhone 6 og iPhone 6 Plus bryder endelig med Apples forkærlighed for 4”-skærme.”‘]

iPhone 6 og iPhone 6 Plus bryder endelig med Apples forkærlighed for 4”-skærme.

Bedre batterilevetid

Som sædvanlig er processoren blevet opgraderet. Hastighedsforøgelsen er ikke voldsom, men iPhone 6 stikker ikke desto mindre af fra de hurtigste konkurrenter. Forbedringen mærkes i højere grad på batterilevetiden. Hvor iPhone tidligere havde svært ved at klare en dag uden at skulle i opladeren, holder iPhone 6 uden problemer halvanden.

En klar forbedring mærker man også i webforbindelsen, som er langt hurtigere og mere stabil end forgængerens, både på mobilnet og Wi-Fi.
Kameraet har ligeledes fået en overhaling. Apple holder fortsat
fast i 8 MP, men sensoren er forbedret med ny FocusPixel-teknologi, der blandt andet giver hurtigere autofokus.

Det gør Apples allerede overlegne kamera endnu bedre. Det er simpelthen stadig det bedste, når du griber mobilen op af lommen og skyder spontane billeder.
Funktioner er der ikke mange af, men videodelen er opgraderet med langsommere slowmotion og en Timelapse-funktion, der giver flotte tidsforskudte videoer. ”Plus”-eren har desuden fået optisk billedstabilisering, men det er nu ikke noget, man mærker synderligt.

Flere muligheder i iOS

Vanen tro følger der også et opdateret styresystem med de nye iPhones. iOS 8 bringer blandt andet en ny sundhedssektion til mobilerne og giver mulighed for at skifte tastatur samt anvende fingeraftryksscanneren til flere formål.

Via det nye Apple Pay bliver det muligt at betale i fysiske butikker med et fingeraftryk. Der går dog sandsynligvis lang tid, før vi får adgang til det i Danmark.

Stadig blandt de bedste

Udover større skærme – som næppe kan siges at være nogen revolution – byder iPhone 6 ikke på de helt store nyheder. Sammenlagt er designændringerne og de tekniske finpudserier dog nok til at give iPhone det løft, der skal til for at følge med konkurrenterne. Efterhånden er det dog få områder, hvor den direkte kan siges at være på forkant.

Er man ikke dedikeret Apple-bruger, vil man således kunne finde mange ligeværdige mobiler til billigere penge.


iPhone 6
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Apple har gjort mange ting rigtigt med iPhone 6. Det afrun-dede design er lækkert, og det er rart, at skærmen endelig er blevet større. I forhold til rivalerne byder den dog ikke på meget nyt.«

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Apple
iPhone
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S