Home » AOD Pro » Her er nyhederne i iPhone 14 Pro – og den er virkelig professionel
Her er nyhederne i iPhone 14 Pro – og den er virkelig professionel

Her er nyhederne i iPhone 14 Pro – og den er virkelig professionel

Share

Midt på ugen dukkede efterårets høst af iPhones op. Her i AOD PRO er vi selvfølgelig særligt fokuserede på Pro-modellen. Der er meget nyt at fortælle, og den nye Pro-model er mere professionel end forgængerne

Onsdag lancerede Apple den nye iPhone 14-serie, der vanen tro både havde Pro- og ikke-pro-modeller. Men det nye er, at Apple med denne lancering for første gang har markante hardwaremæssige forskelle mellem konsumentmodellerne og Pro-udgaven.

Noget af det allerførste, der springer i øjnene er, at Apple kun iPhone 14 Pro er udstyret med den nyeste A16 Bionic-chip. De andre modeller må stadig nøjes med sidste års A15 Bionic.

Cpu’en i detaljer

A16 Bionic er en 6-kernet cpu, der består af, hvad Apple betegner som to højtydende og fire højeffektive kerner. Den indeholder også en 5-kernet gpu, der har fået forøget hukommelsesbåndbredden med 50 procent, hvilket betyder, at krævende professionelle applikationer får langt lettere ved at blive afviklet hurtigt.

Ingen Bionic-chip fra Apple uden en Neural Engine, og A16 er ingen undtagelse. Denne gang er den blevet på 16-kerner, og Apple lover, at den nu kan udføre næsten 17 billioner handlinger i sekundet.

Se også:  Ny telefonserie til hybridarbejde – kan fjerne støj fra en gøende hund
Flydende skærmø

iPhone 14 Pro har også fået en helt ny funktion, som Apple selv oplyser, kun er mulig på grund af den nye A16 Bionics Dynamic Island (forklaring følger). Med den nye funktion ønsker Apple at gøre det lettere at få et overblik over, hvilke apps og opgaver der er aktive og ikke mindst bruge det æstetisk til at dække over det lille hak, der også indeholder kameraet.

Iphone 14 Pro

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max har fået en Dynamic Island øverst – til oplysninger om aktiviteter, meddelelser og notifikationer.

Dynamic Island er et lille pilleformet område i toppen af skærmen. Området skifter automatisk form alt efter, hvilke informationer området viser. Brugerne vil altid kunne klikke på Dynamic Island for hurtigt at komme over til appen – eller holde et konstant pres på Dynamic Island for at få en række muligheder og dermed gøre multitasking lettere på den nye Pro-model.

I møder eller i en travl hverdag kan du let se, hvem der ringer, eller hvilke beskeder du får, så du kan nøjes med at reagere, hvis det virkelig er vigtigt.

Se også:  Hybride arbejdspladser er populære og drives af mobile enheder
Foto for professionelle

For professionelle brugerne er der også meget at hente på kamerasiden. Hovedkameraet er blevet på 48 MP og har en lang række nye fotofunktioner, der i høj grad kommer de professionelle brugere til gode. Ikke mindst tager iPhone Pro 14 nu 48 MP-billeder i billedformatet proraw. Udover en markant opgradering af detaljerigdommen får professionelle brugere nu en række nye kreative muligheder.

iPhone 14 Pro-kameraer

Det professionelle kamerasystem introducerer Photonic Engine, der skulle forbedre ydeevnen i svagere lys på tværs af alle kameraer gennem en dyb integration af hardware og software, forklarer Apple.

For virksomheder, der har elforbrug og bæredygtighed for øje, har Apple også nogle interessante detaljer med. Selskabet oplyser selv, at iPhone 14 Pro, takket være A16 Bionic-chippen, har den mest effektive udnyttelse af strømmen i batteriet. Det skulle blandt andet sikre, at den nye mobil ikke sådan lige løber tør for strøm.

Apple oplyser også, at mobilerne er fremstillet med 100 procent genanvendt sjældne jordarter i alle magneter og 100 procent genanvendt wolfram i Tapic Engine. Modellerne bruger også 100 procent genanvendt tin i lodningen på flere printkort, og 100 procent genanvendt guld i belægningen på flere printkort og i ledninger til alle kameraer.


TAGS
iPhone
Mobiltelefon
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S